Pubillatge

Navarcles serà la seu del pubillatge de la Catalunya Central aquest dissabte

Amb la participació 10 noies i 6 nois de les comarques de l'Anoia, Osona, el Berguedà, el Bages i el Solsonès que se sotmetran a un examen

per Redacció, 13 de maig de 2021 a les 17:15 |
Imatge d'un acte de pubillatge a Navarcles l'any passat | AjNvc
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pubillatge de la Catalunya Central tindrà Navarcles com a seu aquest 2021. Després que l'acte de proclamació dels representants del 2020 -que s'havia de celebrar a Balsareny- se suspengués per la pandèmia, la nova edició, impulsada per l'associació Foment de les Tradicions Catalanes, se celebrarà el pròxim dissabte 15 de maig a Navarcles.

Durant la jornada, 10 noies i 6 nois de les comarques de l'Anoia, Osona, el Berguedà, el Bages i el Solsonès se sotmetran a un examen que comptarà amb dues parts: una prova per escrit sobre cultura general i una entrevista del jurat, que estarà format per un representant masculí una representant femenina dels municipis dels participants. A partir d'aquestes proves, se seleccionaran els nous representants de la Catalunya Central durant el pròxim any: la pubilla, la primera dama, la segona dama, l'hereu, el primer fadrí i el segon fadrí.


A les 5 de la tarda, després de les proves, tindrà lloc el comiat dels anteriors representants -seleccionats el 2019 i sense recanvi posterior a causa de la pandèmia- i es proclamaran els guanyadors. L'acte de proclamació del pubillatge de la Catalunya Central del 2021 es retransmetrà via streaming a YouTube a través del canal de l'Ajuntament de Navarcles.

 

Participació