Una alumna del Lacetània guanya el certamen literari en llengües d'origen convocat pels Amics de la Unesco

Ha presentat un projecte amb 15 idees de negoci de l'àmbit digital orientades al nou model de vida generat per la pandèmia

Andrea Requena, al centre, amb el guardó
Andrea Requena, al centre, amb el guardó | Lacetània
Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:06h
Una alumna de segon de batxillerat de l'institut Lacetània de Manresa ha estat la guanyadora del certamen literari en llengües d'origen convocat pels Amics de la Unesco i que aquest any estava centrat en el canvi climàtic. Andrea Requena cursa la modalitat de batxillerat humanística i va presentar un text en el qual reflexiona sobre la nostra actitud envers l'amenaça del canvi climàtic i es qüestiona si realment estem fent tot el que tenim al nostre abast per combatre'l.

El certamen literari en llengües d'origen dels Amics de la Unesco està obert a centres escolars de tot Catalunya i es divideix en tres categories: educació primària, educació secundària i batxillerat. Els treballs poden presentar-se en el format d'article d'opinió, conte, poesia o còmic i poden estar escrits en qualsevol llengua. En el cas del text d'Andrea Requena es tractava d'un article d'opinió escrit en llengua castellana. L'alumna, a més, també va resultar premiada al certamen literari que el mateix institut Lacetània va organitzar per Sant Jordi, en la categoria de narrativa en castellà.