El ple de Sallent aprova per unanimitat una moció de Junts per salvar el Centru Catòlic

L'històric teatre sallentí està tancat per un petit esfondrament a la teulada, i ara es preveu fer un full de ruta per poder-lo reobrir

Centru Catòlic de Sallent
Centru Catòlic de Sallent | Junts
Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:59h
El ple de l'Ajuntament de Sallent, ha aprovat per unanimitat, aquest dimecres, una moció presentada per Junts per Sallent per tal de que el teatre del Centru Catòlic no estigui tancat de forma indefinida.

Junts per Sallent destacava que cal posar en valor la importància patrimonial del teatre sallentí, ja que forma part de la història cultural del municipi, i el veuen com a absolutament compatible amb la preeminència actual del teatre de la Fàbrica Vella. 

David Saldoni, portaveu de Junts per Sallent, ha manifestat que “volem que hi hagi un estudi i un full de ruta perquè el teatre del Centru no sigui un edifici tancat que cada dia caigui una mica més". Actualment, el teatre està tancat per un petit esfondrament a la teulada.

En aquest sentit Junts per Sallent ha proposat que l'Ajuntament parli amb el Bisbat de Vic, propietari de l'edifici, perquè arregli les deficiències estructurals i el cedeixi al consistori per fer-ne ús públic d'acord amb l'Elenc Teatral, que l'ha gestionat les ultimes dècades. 

Junts per Sallent considera que aquest teatre forma part de l'ànima del centre del poble i ha de poder tenir un full de ruta "que vagi encaminat cap a una vida cultural, no cap a la mort de l'equipament, com estava previst en aquest moment".