Quatre rutes pel Bages i el Moianès per denunciar la persecució cap al feminisme anticapitalista

Amb aquesta acció, que tindrà lloc diumenge, el grup de suport de la campanya Hi Érem Totes busca implicar gent contra la judicialització de la manifestació del 8 de Març de 2019

Ateneu Popular del Moianès, on acabaran les quatre rutes amb un dinar
Ateneu Popular del Moianès, on acabaran les quatre rutes amb un dinar | MPM
Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:59h
Aquest diumenge, el grup de suport de la campanya Hi Érem Totes ha organitzat una ruta pel Bages i Moianès per donar a conèixer el cas de les companyes encausades per la vaga del 8M del 2019.

Moltes de les activistes de les comarques que van participar de les mobilitzacions d'aquell 8 de març, Dia de la Dona, de 2019, "són conscients que la repressió cap a les companyes també va dirigida a elles". I moltes feministes que són conscients que les condicions i motius pels quals es manifestàvem llavors encara persisteixen o s'han agreujat. Cal recordar que la Fiscalia demana 19 anys i mig de presó i multes que pugen més de 23.000 euros per a les 10 encausades per la vaga feminista del 8-M de 2019 al Bages.

Aquesta ruta sorgeix de la necessitat de molts col·lectius d'arreu de diferents pobles de dir que també hi eren. Aquests col·lectius decideixen anar més enllà de la firma d'un manifest i organitzen una parada al seu poble per explicar el cas i recollir material amb el compromís de fer-ne difusió.

Durant la jornada, que començarà amb un esmorzar a quatre punts de Manresa, a les 10 del matí, i acabarà amb un dinar a l'Ateneu Popular del Moianès, a Moià, es faran quatre rutes i es passarà per un total de dotze dels pobles on hi ha entitats adherides a la campanya (Sant Fruitós, Sallent i Navàs; Sant Joan, Sant Vicenç i Monistrol; Navarcles, Artés i Calders; i Santpedor, Súria i Cardona). En les parades es farà difusió del cas i es denunciarà la repressió que els últims anys estem patint els col·lectius feministes anticapitalistes.

Aquesta jornada forma part de les activitats que es fan un cop al mes des del Grup de Suport per fer difusió del cas, denunciar la repressió i recollir fons pel judici.