La granja elaboradora dels iogurts artesans La Torre, obté el certificat de benestar animal d'AENOR

La distinció compta amb l'homologació de l'IRTA i NEIKER i es basa en els referents europeus de qualitat Welfare Quality i AWIN

Miquel Bosch i Josep Maria Bosch, responsables la Granja Torre d'en Roca, i  Ángel Luis Sánchez, director de la Regió Mediterrània d'AENOR
Miquel Bosch i Josep Maria Bosch, responsables la Granja Torre d'en Roca, i Ángel Luis Sánchez, director de la Regió Mediterrània d'AENOR | La Torre
Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:08h
La sallentina Granja Torre d'en Roca, elaboradora de iogurts i postres artesans La Torre, fa un pas endavant en l'aposta de la qualitat des de l'origen. L'empresa, amb una trajectòria centenària en el sector làctic a Catalunya, ha aconseguit el certificat Welfair de Benestar Animal que atorga AENOR amb l'homologació de l'IRTA (Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària) i NEIKER  (Institut Basc d'Investigacions Agràries) basada en els referents europeus Welfare Quality i AWIN.

El certificat obtingut garanteix els estàndards establerts de Welfare Quality i AWIN  en què es vetlla per una auditoria exhaustiva en totes les fases de producció i la màxima informació i transparència envers el consumidor. El document assegura que els productes làctics han estat elaborats respectant la natura i el benestar animal a partir d'un bon allotjament, una bona alimentació i un comportament adequat. La millora contínua, l'autocontrol i la traçabilitat són aspectes que també són tinguts en compte per la certificació.

Reconeixement a la feina feta

En el marc de la presentació als mitjans de comunicació, Josep Maria Bosc, gerent de la Granja Torre d'en Roca ha explicat que "el certificat és un nou impuls per a nosaltres, un reconeixement a la feina feta i a la nostra qualitat, que ens ajuda a continuar endavant". Per la seva part, el director de la Regió Mediterrània d'AENOR, Ángel Luis Sánchez, ha apuntat que "estem satisfets de donar-vos aquest reconeixement, que garanteix la qualitat de la vostra producció. En el context actual, cal diferenciar-se de la competència i aquest és un camí que estem segurs que us ajudarà". Finalment, l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta ha reconegut "la vàlua emprenedora d'una granja amb una gran tradició al municipi, molt arrelada, que té cura del seu entorn i de la qual com a Ajuntament ens sentim orgullosos".

AENOR

AENOR és una entitat de serveis professionals que identifica i ajuda a corregir les oportunitats de competitivitat de les empreses. És líder a Espanya en l'àmbit de la certificació i té presència a 90 països. Més de 80.000 centres de treball arreu del món compten amb els certificats d'AENOR en matèria de gestió de qualitat, sostenibilitat, verificació d'informació no financera, benestar animal, seguretat i salut al treball, digitalització o compliance, entre d'altres.

Grup Agrofresc

La Granja Torre d'en Roca, especialitzada en llet fresca, iogurts i quefirs, forma part del grup Agrofresc, juntament amb la masia El Canadell de Santa Maria d'Oló, especialitzada en mató i formatge fresc. Actualment els seus productes artesans tenen presència a botigues d'alimentació de proximitat d'arreu de Catalunya.