La Clínica Sant Josep posa en marxa la Unitat del Son, un servei únic a la Catalunya Central

La nova unitat ofereix un servei pioner a la zona en comptar amb un equip professional de diferents especialitats per oferir diagnòstics i tractaments personalitzats

La Clínica de Sant Josep incorpora una Unitat del Son
La Clínica de Sant Josep incorpora una Unitat del Son | AdSalutem Institut del Son
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:28h
La Clínica Sant Josep de Manresa, amb la col·laboració d'AdSalutem Institut del Son, ha posat en marxa una nova Unitat del Son. Aquest nou servei, exclusiu a la Catalunya Central, té la finalitat de millorar la qualitat de vida d'aquelles persones que pateixen alteracions a l'hora de dormir i no aconsegueixen un descans reparador.

Insomni cronificat, apnees del son o alteracions del ritme circadià (com poden ser els treballadors en torn partits, jet lag, etc.) són algunes de les alteracions més habituals que poden estar provocades per causes molt diverses i que requereixen una mirada pluridisciplinària. Si no es tracten adequadament, aquests trastorns poden alertar d'alguna patologia que cal diagnosticar i tractar i, fins i tot, poden comportar problemes de salut més greus.
 
Equip multidisciplinari

La nova Unitat del Son compta amb un equip multidisciplinari d'experts per aconseguir un diagnòstic acurat per a cada pacient. Aquelles persones que pateixen trastorns del son com insomni, somnambulisme, parasòmnies, síndrome de cames inquietes, entre d'altres alteracions, trobaran un model assistencial de diagnòstic, tractament i seguiment personalitzat que l'ajudaran a millorar i assegurar un bon descans.

L'equip de professionals experts en Medicina del Son que formaran aquesta unitat estarà encapçalat pel pneumòleg José Ramón Cugat i la neuròloga Núria Matos, els quals comptaran amb el suport d'altres especialistes d'AdSalutem, com psicòlegs, pediatres, neurofisiòlegs i nutricionistes.

D'aquesta manera la Clínica Sant Josep esdevé un centre referent únic a la Catalunya Central, oferint aquest servei pioner en un entorn hospitalari amb experts en diagnòstic i tractament de les alteracions del son.
 
Avantguarda en proves diagnòstiques

La Clínica Sant Josep s'ha equipat amb tecnologia que permetrà fer proves diagnòstiques com:

- Polisomnografia nocturna Hospitalària / Domiciliària
- Estudi de Titulació i Adaptació al Tractament de la CPAP
- Poligrafia Respiratòria Nocturna (PRN)
- Test de Latències Múltiples/Test de Manteniment de la Vigília
- Actigrafies

A més, la Clínica compta amb dues habitacions per aquells pacients que requereixin proves d'hospitalització, com la polisomnografia nocturna.
 
Propers i compromesos amb la salut

L'inici de la pandèmia marcada per la Covid-19 ha provocat que cada vegada siguin més aquells qui presenten uns paràmetres de son i descans deficients. El canvi d'hàbits, associats a la manca d'esport, l'estrès i l'ansietat han reportat més casos de   persones amb insomni o problemes per conciliar el son.

L'Organització Mundial de la Salut ha remarcat en diversos estudis que un 15% de la població mundial pateix alteracions del son de forma crònica. L'evidència científica demostra que la deficiència en el descans malmet la salut a curt i llarg termini, amb un volum de pacients que poden arribar a desenvolupar malalties cardiovasculars o problemes neurològics.