Inicien els tràmits per dur la Regió d'Emergències Centre a Sant Fruitós i el parc de Bombers a Bufalvent

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, s'ha reunit aquest dimecres amb l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i l'alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán

El conseller Sàmper a les instal·lacions dels Bombers de Manresa
El conseller Sàmper a les instal·lacions dels Bombers de Manresa | Interior
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:10h
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, acompanyat del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo; i de l'inspector cap de la Regió d'Emergències Centre, Santi Lleonart; ha fet aquest dimecres una visita a la Regió d'Emergències Centre i el Parc de Bombers de Manresa, on ha pogut fer un recorregut per les seves instal·lacions.

En acabar, s'ha traslladat a la seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central on, acompanyat de la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps; i del director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, ha mantingut una trobada amb l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i amb l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán.

El conseller ha pogut conèixer el pla de renovació de les instal·lacions, així com del parc mòbil i el personal, ja contemplat en el Pla 2025 i amb el que s'està treballant. De fet, en aquest sentit, està prevista la ubicació de la nova seu de la Regió d'Emergències al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, amb qui s'està pendent de formalitzar el conveni de cessió de terrenys per a construir-la. Es preveu que el primer trimestre de 2023 ja es pugui posar la primera pedra del nou edifici.

D'altra banda, també s'han iniciat tràmits amb l'Ajuntament de Manresa per a la cessió de terrenys al polígon industrial Bufalvent per al nou parc de bombers de Manresa. El nou edifici, que es preveu construir de cara el 2025, també acollirà la seu de la unitat GRAF de la Regió d'Emergències per donar cobertura a una zona eminentment forestal, amb una variabilitat estacional molt marcada per les emergències en aquest àmbit.

En el decurs de la reunió mantinguda amb l'alcalde de Manresa s'ha tractat també un tema llargament ambicionat pel Cos de Bombers de la Generalitat i la ciutat, el de disposar d'un Museu de Bombers.

Posteriorment, Sàmper s'ha traslladat a la Regió Policial Central on ha fet un recorregut per les seves instal·lacions i on ha mantingut una reunió amb els caps de les ABP i les àrees regionals. A la trobada hi ha assistit el director general de la Policia, Pere Ferrer; la comissària cap de la Regió Policial Central, Cristina Manresa; l'intendent sotscap de la Regió Policial Central, Josep Guillot; l'intendent de la Regió Policial Central, Ramon Calsina; i l'inspector cap de l'Àrea, Enric Gerónimo; entre d'altres autoritats.