Les jornades en record de Lluís Calderer seran retransmeses en directe per Youtube

Tindran lloc dissabte i diumenge a l'Espai de la Plana de l'Om, però les entrades presencials s'han exhaurit

Lluís Calderer
Lluís Calderer | Arxiu personal
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:56h
Tot és a punt per a les jornades que han preparat Cineclub Manresa, la Fundació Independència i Progrés i Òmnium Bages-Moianès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, amb el lema: Tot recordant Lluís Calderer, en homenatge a l’escriptor, mestre i crític literari, que va morir el setembre de l’any passat. Tots dos actes es faran a l’Espai Plana de l’Om de Manresa, els dies 15 i 16 de maig, a les 12 del migdia, però les invitacions s'han exhaurit i que vulgui seguir-los ho haurà de fer pel canal Youtube d'Òmnium.

Aquests actes d'homenatge són el resultat d'una confluència d'entitats amb les quals Lluís Calderer havia col·laborat d'una manera sempre activa, generosa i creativa. Moltes de les iniciatives culturals transformadores de la ciutat, en aquests darrers cinquanta anys, no s'expliquen sense la participació de Calderer. D'aquí que, en el programa, es parla d'ell com d'un referent cultural i també dels seus mestratges, exercits sempre d'una manera senzilla i altruista. Trets que el defineixen, d’altra banda, com a persona. En espera de noves aportacions (publicacions, reedicions, etc.), aquest Tot recordant Lluís Calderer serà un primer tribut d'homenatge a la seva obra i a la seva figura.

Lluís Calderer, un referent cultural

El dia 15, Josep Oliveras (Art Viu), David Torras (Cineclub Manresa), Quim Noguero (Faig i Faig Arts), Mireia Cirera (Faig Teatre) i Josep M. Massegú (Quaderns de Taller), presentats per Anna Vilajosana, presidenta d’Òmnium Bages-Moianès, parlaran de Lluís Calderer com a referent cultural. Tot seguit, els excomponents de Faig Teatre (Ada Andrés, Teti Canal, Mireia Cirera, Pep Garcia-Pascual, Jaume Huch i Anna Selga) llegiran un recull de poemes de Lluís Calderer, amb el títol Del blau de maig. Per cloure l’acte es projectarà el curtmetratge Lluís Calderer i el cinema.

Els mestratges de Lluís Calderer

El dia 16, Josep M. Sarri (Associació Viure i Conviure del Casal de la Gent Gran), Delfina Corzan (Òmnium Bages-Moianès), Francesc Comas (Escola de Magisteri), Josep Camprubí (Unió Socialista del Bages) i Alba Baltiérrez (Escola Flama), presentats per Josep Huguet (Fundació Independència i Progrés), parlaran dels mestratges de Lluís Calderer, i més concretament sobre les seves col·laboracions en entitats.