Propaganda pel fet i Tigre de Paper celebraran plegades el seu 25è i 10è aniversari

La discogràfica i l'editorial organitzaran "10+25 · Cultura de Ruptura" el 12 de juny a l'antiga fàbrica de l'Anònima de Manresa

Vista parcial del recinte de l'Anònima
Vista parcial del recinte de l'Anònima | Gemma Aleman
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:36h
Manresa ha estat històricament un dels focus d'iniciatives que des dels moviments socials, l'economia social i solidària i l'associacionisme han desenvolupat accions, projectes i empreses per la transformació social. Inserides en aquesta tradició i des de fa anys brillen amb llum pròpia dins el teixit industrial del país dues cooperatives manresanes que conreen projectes propis en el camp de la música i del pensament crític: la discogràfica Propaganda pel fet! i l'editorial Tigre de Paper.

A més de compartir vocació netament crítica i transformadora, ambdues cooperatives aposten decididament pel català com a llengua vehicular de les seves línies editorials i basen el seu dia a dia en els preceptes de l'economia social i solidària. Tant Propaganda pel fet! com Tigre de Paper operen des de Manresa i estan vinculades al teixit local, però també s'enxarxen amb els sectors literaris i musicals amb una consolidadíssima presència arreu dels Països Catalans i vincles internacionals.

Amb la voluntat d'aprofundir en els nexes i elements comuns dels projectes i per tal de celebrar conjuntament els 10 anys de Tigre de Paper i els 25 de Propaganda pel fet! les dues cooperatives presenten 10+25 · Cultura de Ruptura. Es tracta d'una jornada farcida de música, lletres i pensament crític que tindrà lloc a L'Anònima de Manresa el dissabte 12 de juny.

El recinte industrial de L'Anònima, situat al nucli antic de Manresa i que ja ha iniciat una reconversió d'activitats i acull periòdicament activitats culturals, viurà el 12 de juny una jornada travessada d'activitats obertes al voltant del pensament crític, la literatura i la música. Al llarg de tot el dissabte hi haurà fira, exposicions, xerrades i servei de begudes i menjar.

La cloenda serà un concert d'Ovidi4 acompanyats de Toti Soler, que serà l'única activitat de pagament de tots els actes de celebració dels dos aniversaris.

Programa

11.30h: Obertura de portes del recinte i de l'Espai Música i Lletra, amb materials, llibres, música i roba de les dues cooperatives que romandrà obert fins a l'inici del concert. Hi trobarem materials de Alrevés / Crims.cat, Birabiro Editorial, Editorial Les Hores, L'Avenç, Raig Verd Editorial, Saldonar, Sembra Llibres, Txalaparta, Hoja de lata, Katakrak, Pol·len, Bellaterra Infantil, Antipersona, Branka Studio, Partisano, Münster Studio, Llibreria Papasseit, Tigre de Paper i Propaganda pel fet!

12h: Sessió musical a càrrec de Txarly Brown, investigador i divulgador de la rumba catalana, dissenyador gràfic i impulsor del projecte musical Achilifunk.

12.30h: Recital de poesia de Mireia Calafell, coorganitzat amb la llibreria Papasseit.

17h: Conversa Difón la idea amb Laura Arau (coordinadora de la Fira Literal i cooperativista de Cultura21), Feliu Ventura (músic i activista), Pol Andiñach (coordinador de Cuellilargo) i Alexandra Wix (Malavida Music), moderada pel periodista Roger Palà.

19h: Concert d'Ovidi4, la formació catalano-valenciana integrada per David Fernandez, Borja Penalba i David Caño, que comptarà amb la col·laboració de Toti Soler a la guitarra i on presentaran el darrer llibre-CD L'Ovidi se'n va a la Beckett. Entrades ja disponibles.