El PSC reclama al Parlament celeritat en la construcció de centres de secundària a Sant Joan i Castellbell

Ha presentat una proposta de resolució per incloure les partides corresponents als pressupostos de 2022 i 2023

Entrada a l'institut Bages Sud de Castellbell i el Vilar
Entrada a l'institut Bages Sud de Castellbell i el Vilar | XTEC
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:13h
El Grup Parlamentari del PSC ha presentat una proposta de resolució a la Mesa del Parlament per reclamar celeritat en la construcció dels centres educatius de secundària institut Cardener a Sant Joan de Vilatorrada i institut Bages Sud a Castellbell i el Vilar acordant amb els respectius ajuntaments la cessió de terrenys que els facin possibles.

La proposta del PSC argumenta que els actuals centres de secundària d'aquests dos municipis han quedat petits davant l'increment de demanda de places. L'Ajuntament de Sant Joan ja ha contactat amb el departament d'Educació per a la cessió d'uns terrenys que es farà efectiva a finals de 2021. Per la seva part, l'institut Bages Sud de Castellbell funciona amb mòduls prefabricats des de 2009 i l'Ajuntament ha posat a disposició del departament diversos terrenys per a la seva construcció.

La proposta de resolució demana que es concreti la cessió dels terrenys aquest 2021, que el pressupost de la Generalitat de 2022 contempli la redacció dels respectius projectes, i que el de 2023 contempli la construcció dels dos centres.