La PAHC evita que uns individus de desocupacions desallotgin una família amb dos menors a Manresa

Ampli desplegament policial que ha fet marxar els membres de l'empresa coactiva després que no haguessin assolit el seu objectiu

Els membres de Desokupa, al fons, aturats per membres de la PAHC
Els membres de Desokupa, al fons, aturats per membres de la PAHC | Pere Fontanals
10 de maig del 2021
Actualitzat el 14 de setembre a les 10:43h
Una dona jove i cinc homes musculats de gimnàs, amb aparença ruda i plens de tatuatges, un d'ells amb una esvàstica al revers de la mà, que s'han presentat com a membres de Desokupa, tot i que l'empresa ha negat que siguin treballadors seus, han intentat fer fora de casa seva una família amb dos infants que des de fa un any i mig ocupen un pis, propietat d'un banc, al carrer Numància, 7, de Manresa.

La ràpida mobilització de la PAHC Bages, que ha aplegat en pocs minuts una trentena llarga d'activistes a la porta del domicili, ha evitat que la pressió i les amenaces dels desallotjadors fessin efecte sobre la família. Quan ha vist la mobilització dels membres de la plataforma, la dona ha canviat la tàctica i ha intentat convèncer la família amb 500 euros a canvi de deixar l'habitatge.


La família ni s'ha plantejat l'oferta, i la trentena d'activistes han començat a llançar proclames contra els coactius, que sempre han mostrat una actitud desafiant. "Fora feixistes dels nostres barris", "Fora matons dels nostres barris", o "Fora nazis", quan han vist els tatuatges d'un d'ells.

Entremig, fins a una dotzena de policies, entre Policia Local i Mossos d'Esquadra han arribat al carrer Numància i han tallat el carrer al trànsit. Després d'escoltar les explicacions d'un portaveu de la PAHC i comprovar que els desocupadors no tenien cap ordre judicial, ni cap justificant legal per exigir ni demanar el desallotjament, els han fet marxar del lloc entre els aplaudiments dels activistes.

Entre l'arribada dels desocupadors, amb la seva aparença paramilitar, i la seva marxa han passat tres quarts d'hora que s'han fet llargs per la tensió viscuda entre les dues parts, tot i que en cap moment no ha fet la impressió que pogués arribar a les mans.

Aquesta és la segona vegada que es té constància d'un intent de desallotjament forçós per part de particulars a Manresa. La primera va ser a la via Sant Ignasi, el juliol de 2019, i com en aquella ocasió, la PAHC va evitar-ho.