Pedro Martínez: «Hem fet el què hem pogut, és una victòria molt meritòria»

"Pressió és llevar-se a les cinc del matí i baixar a la mina o estar en una cadena de muntatge en torn de nit", ha dit Marcelo Nicola quan li han preguntat sobre la pressió dels jugadors del Guipúscoa GBC

Pedro Martínez durant la roda de premsa després del partit
Pedro Martínez durant la roda de premsa després del partit | BàsquetManresa
09 de maig del 2021
Actualitzat a les 21:02h

Pedro Martínez, entrenador del BAXI Manresa, ha definit com a "molt meritòria" la victòria del seu equip contra el Guipúscoa GBC atesa la situació física que afecta la plantilla. En especial la posició de base. L'entrenador ha elogiat les figures de Dani Garcia i Marc Peñarroya. El primer, repescat a mitja temporada de la lliga LEB perquè ajudés, ha complert amb la seva missió. "Ha tingut més responsabilitat del què li hauria tocat. A més, ha tingut la desgràcia de lesionar-se però el nano amb un parell d'ous ha volgut tornar", ha valorat Pedro Martínez. I sobre Peñarroya també n'estava satisfet. El jove jugador porta un any en treball amb el primer equip i ha ajudat a tenir unes bones dinàmiques d'entrenament. Per això, "és bonic que un home de la casa tingui aquesta oportunitat. Ens ha ajudat i ho ha fet amb dignitat. Estic content per ell".

El triomf deixa obertes les opcions europees del BAXI Manresa de bat a bat. Tot i les nombroses possibilitats, el tècnic explica que "passi el què passi si guanyem el proper partit és segur però potser ja tenim la feina feta. De totes formes, ara no ho sabem i no podem celebrar cap classificació europea". 

El tècnic del BAXI Manresa va recordar el divendres que el seu equip no havia perdut més de dos partits aquesta temporada. Aquesta xifra segur que no es superarà amb la victòria contra el Guipúsoca GBC. Pedro Martínez ho considera "molt important" perquè demostra que el seu equip ha treballat bé i no ha entrat mai en dinàmiques negatives malgrat els problemes que ha patit tot el curs.
 
Yankuba Sima estava molt content tant per la victòria com per la seva actuació personal. El gironí s'ha mostrat molt optimista de cara a la classificació per a competició europea l'any vinent i no descarta encara el playoff. Sobre el seu bon moment de forma, creu que és fruit del treball que ha realitzat dia a dia des de l'estiu. 

Marcelo Nicola no creu en la pressió

Marcelo Nicola, tècnic del Guipúscoa GBC, ha lamentat la mala entrada que el seu equip ha fet al partit. Aquesta circumstància s'ha repetit els darrers compromisos de l'equip donostiarra. L'argentí també estava contrariat perquè un cop els seus jugadors han tornat al partit no ho han sabut consolidar. D'això, bona part de mèrit ha estat dels jugadors del BAXI Manresa. "Ells són experts i ens han castigat", ha comentat Nicola.

El què no ha volgut posar com a excusa és la pressió per la mala situació del Guipúscoa GBC a la classificació. "Pressió és llevar-se a les cinc del matí i baixar a la mina o estar en una cadena de muntatge en torn de nit. Som professionals i qui no assumeixi això que es dediqui a una altra cosa", ha dit amb contundència.

Per la seva part, Pere Tomàs ha coincidit amb la mala sortida que han fet al Nou Congost. Sobre el seu retorn al Nou Congost, el de Llucmajor ha reiterat que s'hi sent "com a casa" i ha desitjat que la propera visita que faci sigui ja amb públic. 

Arxivat a