El BAXI Manresa manté viva la lluita pels seus objectius amb el triomf davant el Guipúscoa GBC (91-83)

L'equip de Pedro Martínez tindrà coses a dir la darrera jornada

Marc Peñarroya ha sumat el seu primer punt a l'ACB
Marc Peñarroya ha sumat el seu primer punt a l'ACB | J. Alberch
09 de maig del 2021
Actualitzat a les 21:03h
El BAXI Manresa arribarà a la darrera jornada amb possibilitats de culminar la seva bona temporada amb una fita superior a la permanència. Les matemàtiques així ho indiquen tot i que a dia d'avui és molt difícil fer càbales. Els propers deu dies es jugaran diversos partits pendents i després caldrà jugar la jornada 37 en què els bagencs descansen. Un cop estigui tot al dia, es podrà calibrar millor quines són les opcions bagenques. Respecte playoff, difícil d'assolir, i Europa avui no s'ha dit la darrera paraula. Sobre el partit, els manresans han tingut alts i baixos però han sabut tirar-lo endavant malgrat l'estat físic de l'equip. Apart de les baixes ja conegudes a la posició de base, Pedro Martínez tampoc ha pogut comptar amb Makay Mason.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb un quintet integrat per Dani Garcia, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton. El Guipúsoca GBC ho ha fet amb Lucas Faggiano, Mikel Motos, Pere Tomàs, Dino Radoncic i Vini Okouo. Els bagencs han començat dominant amb una cistella de Sima i una contra marca de la casa culminada per Vaulet. Okouo ha sumat els primers punts visitants. L'equip de Pedro Martínez estava bé en defensa i no deixava bones possibilitats al rival. En atac, també estava encertat i ha pogut obrir un primer forat (11-2, minut 4). Marcelo Nicola ha gastat aviat el seu primer temps mort sense aconseguir canviar el signe del partit. Només Okouo era capaç de sumar per part visitant. Per la seva part, el BAXI Manresa s'impulsava gràcies als punts de Sima. El gironí ha acabat el primer quart amb catorze punts. Els bagencs han gaudit de catorze punts al seu favor (20-6, minut 6). Un parcial de 0-9 acostava els visitants. Sima tornava a la pista. Però el ritme de partit havia canviat. El Guipúsoca GBC ha començat a produir des de l'exterior i ha marxat al final del primer quart amb un mínim desavantatge (26-25, minut 10).

William Magarity ha avançat el seu equip des del tir lliure. Scott Eatherton ha pres la responsabilitat en atac del BAXI Manresa. Els bagencs han tornat a prendre la iniciativa tot i que amb unes rendes que eren curtes. Els locals volien estirar el marcador i han aconseguit distanciar-se fins el sis punts (37-31, minut 14). Però Dee ha començat a sumar per mantenir viu el seu equip. Eatherton seguia fent de contrapès i impedia que el Guipúscoa es posés novament al capdavant. El pivot nord-americà igualava el registre anotador de Sima per deixar el club bagenc amb set punts al seu favor (48-41, descans).

Sima ha començat anotant tornant del descans. Després, Rafa Martínez era castigat amb una antiesportiva força discutible. Ha estat una espurna que ha conduit els donostiarres a empatar a 50 (minut 22). Un parcial de 5-0 donava aire al BAXI Manresa. Per no massa estona. El Guipúscoa GBC era conscient del què s'hi jugava. Okou tornava a ser el principal baluard dels visitants. El congolès ha aconseguit forçar una controvertida personal a Eatherton quan semblava més aviat que la personal era en atac. El BAXI Manresa ja estava en bonus i Okouo ho ha aprofitat per posar el seu equip novament al davant (58-59, minut 27). Els manresans han fet després unes bones defenses tot i estar carregats de personals. A més, han aconseguit un parcial d'11-1 per encarar el darrer quart amb garanties (69-60, minut 30).

Els bascos han sortir a cremar les naus al quart definitiu. Guillem Jou ha aparegut en un moment important. El capità ha anotat de tres i posteriorment ha recuperat una pilota en defensa. Janning també ha sumat per tornar la distància per sobre els deu punts (76-65, minut 34). Nicola ha demanat un altre temps mort però ha estat el BAXI Manresa qui n'ha sortit més ben parat ja que ha aconseguit una nova màxima renda. El Guipúscoa ha començat a jugar a la desesperada abusant del llançament triple. Sense un encert excessiu. Això ha permès als bagencs encarar els darrers dos minuts amb deu punts seu favor i gestionar el marcador fins al final (91-83).

Incidències: Carlos Peruga, Francisco Araña i Alfonso Olivares han xiulat el partit. Han eliminat Yankuba Sima i Scott Eatherton. Pau Treviño ha acompanyat Marc Peñarroya a la convocatòria del BAXI Manresa. Peñarroya ha sumat el seu primer punts a l'ACB.