motor

Súria estrena el campionat de 4x4 més extrem del sud d’Europa

Emanuel Costa i Gerardo Sampaio guanyen la primera edició de Les Comes 4x4 Extreme

per Redacció, 9 de maig de 2021 a les 17:10 |
Les Comes ha viscut un cap de setmana de ple motor | Les Comes
Aquest cap de setmana s'ha celebrat a la finca de Les Comes de Súria la primera prova del campionat 4x4 Iberian King. Les Comes 4x4 Extreme, ha estat la primera de 4 trobades que es realitzaran per tota la península Ibèrica. La propera carrera del calendari serà, la Sòria Extreme el 18, 19 i 20 de juny, seguida de la Torrox Extremo 4x4 el 17, 18 i 19 de setembre i finalitzarà el campionat l'emblemàtica King of Portugal el 7, 8 i 9 d'octubre.

Aquest campionat organitzat per Galimplant Sport i supervisat per la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme és un dels més durs i exigents del món del 4x4. Un total de catotze participants de fins a quatre nacionalitats diferents, han estat presents en la carrera de Les Comes, on s'ha pogut veure acció alguns dels vehicles més extrems i espectaculars del món. Tots els  participants ho han fet en la categoria A Prototips, excepte un equip Andorrà que s'ha enfrontat aquestes potents màquines amb un UTV que només disposava de lleugeres modificacions.


El dissabte va començar fort, amb una primera carrera, la Pròleg, on els participants ja van poder esprémer els seus vehicles en un ràpid recorregut de només 3 kilòmetres, però on ja es va poder veure quins serien els pilots més ràpids. Aquesta volta va servir per marcar l'ordre de sortida de la primera etapa.

Al migdia va arrencar la carrera amb la sortida del primer participant, i la resta ho van anar fent cada minut fins que tots vehicles estaven dins el recorregut. set voltes a un circuit de 14 kilòmetres separaven pilot i copilot de la línia de meta, però aviat el pilot portuguès amb el dorsal 77, Emanuel Costa, el qual havia sortit en segona posició, va atrapar i avançar al pilot francès Jeremie Bourgeois. Un cop col·locat en primera posició va poder mantenir-la fins al final i vèncer aquesta primera etapa amb una diferència de gairebé 5 minuts respecte al segon classificat. Aquests dos primers participants van mantenir un ritme tan ràpid que en les 3 hores de cursa van poder avançar a tots els altres vehicles de la competició. Un fet molt meritori tenint en compte la qualitat de tots els participants.


Diumenge els vehicles havien de fer quatre voltes al recorregut, tres menys que el dia anterior. L'ordre de sortida, marcat pel temps de la prova de dissabte va fer que Emanuel Costa i Gerardo Sampaio sortissin al capdavant, una posició que van poder mantenir fins a arribar a la línia de meta gràcies a un espectacular i constant ritme de carrera. Les increïbles característiques  del vehicle vencedor junt amb les habilitats d'aquest pilot i copilot portuguès, van fer que aconseguissin una merescuda victòria.

Així i tot, el francès Jeremie Bourgeois i el seu copilot Julien Thievenaz, van aportar emoció a la carrera i no els hi van posar les coses fàcils a l'equip portuguès. Tant en la carrera de dissabte com la de diumenge, es van mantenir a menys de 5 minuts del primer classificat, fent una carrera excel·lent i un gran paper al llarg de tot el cap de setmana.

El tercer graó del podi ha estat pels pilots espanyols, José Manuel Martín Vaquero i el seu copilot Luis Gomez Vidal, seguit pels portuguesos Adriano Santos i la seva copilot Elsa Henriques, en la quarta posició. 

El cinquè i últim graó ha estat per un altre equip portuguès compost per Miguel Angelo Abreu i Ivo Mendez.

- Classificacions

 

Arxivat a:
Esports, Les Comes, 4x4, Motor
Participació