La publicació llibertària «El pèsol negre» deixa de sortir en paper després de més de 20 anys

En aquesta segona època ha publicat 75 números des de novembre de 2000

Capçalera de l'últim número d'«El pèsol negre»
Capçalera de l'últim número d'«El pèsol negre» | El pèsol negre
09 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:36h
Després de més de 20 anys des de la reaparició d'El pèsol negre, el novembre de 2000, la publicació llibertària de referència a l'Alt Llobregat i el Cardener ha anunciat que deixarà de sortir en paper i bolcarà la seva informació al web del Bloc Llibertari i continuarà la seva lluita "al carrer". Ho ha anunciat en el seu número 75 corresponent a la primavera de 2021.

La segona època d'El pèsol negre va iniciar-se el novembre de l'any 2000 i des de llavors s'ha anat publicant amb diferent periodicitat, tirada i gruix. Durant aquests 20 anys, la publicació ha recollit informació de tots els matisos del pensament llibertari i anarquista.

En aquest número final, El pèsol negre parla a la seva portada de la mort de Pere Giner, referent de la CGT de Sallent; del canvi de nom de l'empresa Monserveis que passa a ser Cuidomus; fa unes reflexions anarquistes sobre la pandèmia i sobre la pedagogia i gestió de conflictes.

La seva redacció, publicació i distribució ha anat a càrrec de l'Ateneu Columna i Llibertat, el Centre d'Estudis Josep Ester Borràs, la CGT de Berga, la CGT de Sallent, l'Ateneu Popular Rocaus, la CGT de Manresa, la CNT/AIT de Manresa, l'Ateneu Anarquista la Ruda i La Regadora.

Aquest darrer número d'El pèsol negre es pot trobar als punts habituals de distribució.