L'Esbart Maragall presentarà «Nues», diumenge, a l'ateneu la Verbena de Sant Joan

Són vuit treballs d'arrel amb nou llenguatges coreogràfics i musicals

L'Esbart Maragall porta «Nues» a Sant Joan de Vilatorrada
L'Esbart Maragall porta «Nues» a Sant Joan de Vilatorrada | Esbart Maragall
Redacció
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 22:03h
L'ateneu la Verbena de Sant Joan de Vilatorrada acollirà aquest diumenge a partir de les 6 de la tarda la presentació de l'espectacle Nues de l'Esbart Maragall. Nues està dirigit per Enric Martínez, coreografiat per Concepció Bachs, Enric Martínez i Pere Seda, amb músiques de Delfí Abella i Gemma Humet, Xavier Boliart, Fèlix Martínez, Santi Molas, Manel Oltra, Refree, Joaquim Serra i Marc Timón, i vestuari de Marc Udina.

Nues és un espectacle que sorgeix de la necessitat d'expressar-se com a esbart de l'Esbart Maragall, com a grup que creu en la dansa tradicional com un llenguatge i que, al seu torn, els és útil per fer-se preguntes.

Nues es planteja si les nostres arrels poden servir per ajudar-nos a construir el futur. S'endinsa en les generacions passades veient com una societat ha anat avançant a través del conflicte, que és el nus de la història. I, ara en som protagonistes o espectadors? Arribarà mai el desenllaç o és el conflicte un fet innat, inclús necessari, en les relacions humanes? El conflicte és moviment que s'embolica i a la vegada es lliga amb ell mateix.

Nues són vuit peces que reflexionen lliurament l'una de l'altra. Vuit treballs d'arrel amb nou llenguatges coreogràfics i musicals. Quatre punts de vista de tres coreògrafs i un figurinista amb formes de fer i de crear contraposades.

Contradiccions que plantegen en cadascun del seus treballs, però també entre ells. Peces sobres èpoques passades com el Despertar de la Terra o El Vapor del Fil, reflexions sobre com es vivia la col·lectivitat en generacions anteriors a Esquema XIX o en les que en són contemporànies a Lligams i L'Estol, i peces que arriben fins a l'última baula d'una comunitat: les relacions entre individus, sovint complexes i plenes de matisos, que veurem a Retorn, Camins o Mohamed.