Música i Romànic

El cicle de Música i Romànic proposa concerts a Castellfollit de Riubregós, Castelladral, Torroella i Horta d'Avinyó

El certamen, que enguany compleix 10 anys, s'adapta a les mesures de seguretat per la Covid-19

per Redacció, 7 de maig de 2021 a les 16:35 |
Rusó Sala i Míriam Encinas estrenaran el cicle el proper 15 de maig | Promocional
El cicle Música i Romànic, que organitza els Amics del Romànic del Bages, arriba a la seva desena edició amb una proposta adaptada a les restriccions per la covid-19. Així, en alguns concerts, es dividirà el grup en dos i, mentre uns fan la visita, els altres podran gaudir del concert. Com cada any, el cicle proposa quatre concerts que, en aquesta ocasió, tindran lloc a Castellfollit de Riubregós (Anoia), Castelladral (Navàs), Sant Martí de Torroella (Sant Joan de Vilatorrada), i Horta d'Avinyó. Se celebrarà entre el 15 de maig i el 27 de juny i, com ja és habitual, abans dels concerts es farà una visita guiada amb experts en art romànic.

El projecte pretén donar a conèixer esglésies i elements romànics sovint poc coneguts i de gran vàlua a la comarca del Bages i, alhora, donar ús a aquestes construccions que, sovint, són complicades de visitar. Així, abans de cada concert, es realitza una visita guiada d'uns 20 minuts de durada, que inclou una explicació històrica i arquitectònica del temple amb la col·laboració d'un expert.


El cicle arrencarà el 15 de maig, a les sis de la tarda, a Priorat de Santa Maria, a Castellfollit de Riubregós, a l'Anoia, amb la proposta "mediterrània" de Rusó Sala i Míriam Encinas. Diumenge 30 de maig tindrà lloc un concert de música antiga a càrrec d'Efrén López, Alba Asensi i Gloria Alexa a l'església Sant Miquel de Castelladral, a Navàs, també a les 6 de la tarda.

El grup format per cinc dones Lilàh actuarà el dia 12 de juny, a les set de la tarda, a l'església de Sant Martí de Torroella, a Sant Joan de Vilatorrada i, finalment, el diumenge 27 de juny, a les sis de la tarda, hi haurà un concert de música del barroc, a càrrec del duet Violet a l'església de Santa Maria d'Horta d'Avinyó.


 

Participació