El Bages és la comarca gran amb el risc de rebrot més alt de Catalunya

Amb 573 punts, només està superada pel Solsonès, la Garrotxa, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, que són significativament menys poblades

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:48h
El Bages és la comarca gran de Catalunya amb un índex de risc de rebrot més alt de Catalunya, amb 573, gairebé sis vegades més que el límit de risc alt de rebrot i amb un creixement de gairebé 200 punts en els últims 15 dies. A més el seu registre és significativament més alt que altres comarques amb una població similar o amb més població, que es mouen entre els 150 i els 350 punts. A més, la velocitat de contagi a la comarca marca una Rt d'1,30.

A la demarcació de Barcelona, el Bages té el valor més alt en termes absoluts, i a nivell de país és la cinquena, però només per sota de comarques amb molta menys població i que, per tant, els seus índexs fluctuen amb molta més facilitat tant pel que fa a creixements com a decreixements.

Així, el Solsonès té un índex de 1.537 punts, però la seva població és 15 vegades més baixa que la del Bages, la Garrotxa té un risc de 911 punts, amb gairebé un quart de la població del Bages, el Pallars Sobirà té un índex de 774 punts, però la seva població és una trentena part que la del Bages, i l'Alt Urgell marca 712 punts, amb una població d'una novena part de la del Bages.

Aquestes xifres epidemiològiques a la comarca contrasten amb els valors a Manresa ciutat. La capital del Bages porta quatre dies de baixada i el risc de rebrot se situa en 546 punts, un valor molt alt, però per sota del comarcal. La velocitat de contagi es troba en 1,07.

Al Moianès, el risc de rebrot és de 527 punts i la velocitat de contagi se situa en 1,62.