Set manresans més, citats als jutjats pels talls a l'AP7 contra la sentència del procés

Una persona va declarar dimecres al jutjat de Girona i sis més, aquest dijous, al de Figueres, segons informa Bages pels Drets Civils

Centenars de persones tallen des de primera hora del matí la frontera amb França
Centenars de persones tallen des de primera hora del matí la frontera amb França | Martí Urgell
Redacció
06 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:00h
Bages pels Drets Civils denuncia un cop més l'intent de criminalitzar l'exercici de drets civils tant bàsics com el d'expressió, de manifestació i a la protesta pacífica. Aquesta setmana han estat citats a declarar set manresans arran de la macrocausa oberta per la manifestació a l'AP7, al Pertús, que es va realitzar els dies 11 a 13 de novembre de 2019 en protesta per les sentències del procés i per la independència de Catalunya.

Agents de la Guàrdia Civil han visitat els domicilis dels set manresans per a entregar-los les citacions judicials. En concret, una persona va ser citada per al dimecres al Jutjat d'instrucció núm.3 de Girona, i els altres sis ho han estat per aquest divendres al Jutjat d'instrucció núm.4 de Figueres.

Bages pels Drets Civils fa una nova crida a tots els demòcrates de la comarca a manifestar la solidaritat cap a tots ells i a denunciar la persecució sistemàtica del moviment polític independentista. Bages pels Drets Civils dona tot el seu suport cap a l'Eudald, la Ivet, el Jordi, la Júlia, la Mònica, el Noah i la Sílvia, totes elles persones conegudes per la seva implicació en la vida associativa de la ciutat, i també, al comunicat que han redactat les pròpies persones citades exposant el seu punt de vista.

Bages pels Drets Civils recorda que en aquesta macrocausa hi ha 300 persones investigades d'arreu de Catalunya, entre les quals 16 bagencs. "Ja es veu que es tracta d'una causa desproporcionada i feta únicament amb voluntat repressora del moviment polític", expliquen. Per això, Bages pels Drets Civils recolza l'acte de denúncia que es farà el proper dissabte 22 de maig a Figueres, a les 12 del matí, organitzat per diferents organitzacions i del qual s'informarà amb més detall els propers dies.