El Trofeu Félix Serra Santamans comptarà amb tres futurs olímpics a Tòquio del proper estiu

Mireia Belmonte, Jimena Pérez i Alberto Martínez seran a les piscines de Manresa aquest diumenge

Mireia Belmonte serà a Manresa aquest diumenge
Mireia Belmonte serà a Manresa aquest diumenge | Jonathan Oca
Redacció
05 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:12h
La natació estatal té sis nedadors amb mínima olímpica per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio del proper estiu. D'entre ells, tres, la campiona olímpica Mireia Belmonte, Jimena Pérez i el nedador d'aigües obertes Alberto Martínez seran aquest diumenge a Manresa, per a participar en el Trofeu Félix Serra Santamans.

El Trofeu s'iniciarà amb uns 800 metres lliures femenins de veritable luxe que comptaran amb la participació de Mireia Belmonte i Jimena Pérez, aspirants a la final i al podi en els Jocs Olímpics. En els 200 metres esquena hi haurà participació del club amfitrió, el CN Minorisa, que presentarà a Jan Iwan i Erik Ribes en homes i Julia Sanchez i Queralt Roger en dones. En els 200 metres papallona masculins, amb un favorit clar, Arbidel Gonzalez, amb mínima per als europeus de Budapest, també hi seran nedadors de casa com el veterà Arnau Rovira, retornat al club o Guillem Làzaro, ara en el CN Terrassa.

En els 1.500 metres lliures hi trobarem Alberto Martínez en una prova que li queda curta, ja que està classificat per nedar els 10 quilometres en els Jocs Olímpics, però que segur que competirà amb Alejandro Puebla, classificat per l'Europeu, i Raúl Santiago, en una prova d'alt nivell. En els 200 metres braça femenins hi haurà un doble al·licient, la millor marca per a la filla d'un olímpic manresà, Emma Carrasco, i una nedadora local a la final, Maria Josep Egea, situació que es repeteix en els homes, amb Ignasi Bernaus, amb la segona marca registrada. 

En els 200 metres lliures hi seran Anna Salvans en dones, i Erik Ribes i Arnau Rovira, aquest en la sèrie dels favorits. En la prova que tanca el programa, els 200 metres estils individuals per a nedadors complets hi seran Ivette Sánchez i Maria Josep Egea per part manresana femenina, així com Ignasi Barnaus, en masculí.

La competició començarà a 2/4 de 10 del matí, i es preveu el lliurament de guardons del matí cap a 3/4 d'11 el primer, i les 1/4 i mig de 2 el segon. La jornada de la tarda començarà a les 6 i es clorà cap a 2/4 de 8. L'ordre de proves és el següent: 800 lliures masculins, 200 esquena femenins, 200 esquena masculins i 200 papallona masculins, lliurament de premis i 200 papallona femenins, 1500 lliures masculins i els 200 metres braça tant masculí com femení. A la tarda, amb inici a les 6, es faran els els 200 metres lliures, la prova en què competia l'homenatjat Félix Serra Santamans, i els 200 metres estils. 

Com a cirereta, cal recordar que el trofeu es podrà seguir en directe pel canal de Twitch del Club: https://www.twitch.tv/cnminorisa.