A judici la responsable d'Automòbils Sant Fruitós per apropiació indeguda i falsedat documental

La Fiscalia demana 2 anys i 10 mesos de presó per un dels set casos de presumpta estafa per la qual va ser denunciada entre 2015 i 2016

Audiència Provincial de Barcelona
Audiència Provincial de Barcelona | Europapress
05 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:14h
L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el proper 13 de maig la responsable de la concessionària multimarca Automòbils i Serveis Sant Fruitós per un presumpte delicte d'apropiació indeguda i un altre de falsedat en document oficial en grau de temptativa, per un dels casos que van denunciar clients seus a la comissaria dels Mossos d'Esquadra entre 2015 i 2016. A finals de 2016, la policia catalana tenia registrades set denúncies contra l'acusada per presumptes delictes d'estafa.

Segons l'escrit de la Fiscalia, el novembre de 2015, l'acusada va vendre un turisme Volvo a un client per 34.170 euros. Com a pagament, el client va donar el seu vehicle i va pagar la resta mitjançant una transferència després de signar un préstec bancari a través de la pròpia venedora. El març de 2016 el vehicle havia quedat totalment pagat, però, segons l'acusació, l'acusada no havia ingressat els diners a la concessionària i havia lliurat el cotxe al client, sense matricular i sense la documentació reglamentària.

Posteriorment, la víctima va cancel·lar el préstec bancari que tenia per al cotxe realitzant dues transferències a l'acusada perquè aquesta liquidés l'import pendent al banc. Tot i així, segons segueix l'escrit del fiscal, l'acusada va incorporar aquests diners al seu propi patrimoni i va adreçar al client un correu electrònic amb un "suposat" certificat conforme havia fet l'ingrés corresponent.

L'acusada, per reforçar el seu engany, li va lliurar al client les matrícules del cotxe perquè pogués subscriure l'assegurança, matrícules que pertanyien a un altre vehicle que era propietat d'una altra persona. Davant de tot plegat, l'agost d'aquell mateix 2016, la víctima va cancel·lar el préstec del banc pagant directament a l'entitat 21.870 euros.

Finalment, la denunciada va lliurar els diners a la concessionària i la víctima va poder matricular el vehicle i obtenir la seva documentació, però no va tornar la quantitat que s'havia quedat posteriorment per la cancel·lació del préstec.

Per tot plegat, la Fiscalia l'acusa d'apropiació indeguda i de falsedat en document oficial en grau de temptativa. Demana per a ella 2 anys i mig de presó pel primer delicte, i 4 mesos més pel segon, a més d'una multa de 4 mesos amb una quota de 6 euros diaris. A més, també reclama el pagament dels 21.870 euros a la víctima més els interessos que corresponguin, així com el pagament dels costos processals.