Els hospitals de Manresa mantenen la saturació a les unitats Covid amb 78 ingressats i 14 crítics

Durant la darrera setmana han registrat 5 defuncions, 47 altes i 55 nous ingressos

Unitat d'aïllament a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Unitat d'aïllament a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Althaia
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:05h
Tot i certa estabilitat de les dades epidemiològiques del coronavirus entre la població de Catalunya i el lleuger creixement registrat al Bages, els hospitals de Manresa mantenen la seva saturació a les unitats d'aïllament i encara ha crescut el nombre d'ingressats respecte de dimarts de la setmana passada.

El nombre d'ingressats amb coronavirus a l'hospital Sant Joan de Déu es manté en 72, però a l'hospital de Sant Andreu s'ha incrementat en 3 pacients fins a situar-se en 6, per a un total de 78 entre els dos centres.

Els pacients amb coronavirus ingressats a la UCI de Sant Joan de déu és aquest dimarts de 14 pacients, 5 menys que dimarts de la setmana passada, però en aquest període el centre ha registrat 5 defuncions.

Pel que fa a altes hospitalàries, l'hospital de Sant Joan de Déu n'ha donat 46 i l'hospital de Sant Andreu 1 més. A més, Sant Joan de Déu ha traspassat 4 pacients al de Sant Andreu. Durant aquesta última setmana, l'hospital Sant Joan de Déu ha ingressat 55 pacients nous a les unitats d'aïllament per coronavirus.

El risc de rebrot torna a enfilar-se al Bages

Amb dades epidemiològiques consolidades a 30 d'abril, el risc de rebrot al Bages se situava en 485 punts, 60 més que dos dies enrere. La velocitat de propagació també s'estabilitzava per sobre del punt d'equilibri, amb una Rt d'1,20. Manresa ciutat, en canvi, vivia un lleuger descens respecte del 29 d'abril i situava el risc de rebrot en 566 punts i la velocitat de contagi en 1,13.

El Moianès, després d'haver viscut un creixement de més de 300 punts en quatre dies del seu risc de rebrot, l'índex se situava en 525 punts a 30 d'abril, amb una velocitat de propagació d'1,89.