Cineclub

El Documental del Mes tornarà dijous a la Plana de l'Om amb «Com robar un país»

per Redacció , 4 de maig de 2021 a les 16:36 |
«Com robar un país» es projectarà dijous a Manresa | Promocional
El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, tornarà aquest dijous 6 de maig a les 8 del vespre a l'Espai de la Plana de l'Om amb la projecció del documental Com robar un país de Rehad Desai i Mark J. Kaplan. En aquest documental un grup de periodistes d'investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.

Dos joves d'una empresa tecnològica troben proves que deixen al descobert el modus operandi que explica el segrest econòmic de l'estat de Sud-àfrica per part d'interessos privats i que s'ha dut a terme amb l'ajut d'alguns polítics.

Gràcies a Zuma, els membres de la família índia Gupta utilitzen els ingressos del país en benefici propi per mitjà de participacions irregulars en les mines de carbó, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i, fins i tot, de l'accés fraudulent a alguns càrrecs públics.


Quan s'obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l'augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per a la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que tant d'esforç va costar de guanyar.

Per garantir les mesures de seguretat i control, l'Espai de la Plana de l'Om tindrà les entrades numerades i les invitacions es poden adquirir anticipadament a través d'internet

 

Participació