Salvador Perarnau «torna» a l'Església del Roser de Súria «Amb un clavell al cor»

La celebració del recital s'emmarcava dins dels actes commemoratius del 125è aniversari del naixement i del 50è aniversari de la mort de l'escriptor surienc

L'actriu surienca Gemma Reguant i el músic surienc Lluís Cuadrench durant el recital
L'actriu surienca Gemma Reguant i el músic surienc Lluís Cuadrench durant el recital | AjSú
Redacció
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:08h
L'Església del Roser de Súria va acollir el passat dissabte 1 de maig el recital Amb un clavell al cor, un emocionant recorregut musical i poètic per l'obra de Salvador Perarnau, en el darrer acte del programa de Sant Jordi a Súria. La celebració del recital s'emmarcava dins dels actes commemoratius del 125è aniversari del naixement i del 50è aniversari de la mort de l'escriptor surienc.

El recital va anar a càrrec del músic surienc Lluís Cuadrench i de l'actriu surienca Gemma Reguant, que van rebre molts aplaudiments per part de les persones assistents. En l'espectacle es presentaven de forma intimista moltes de les vessants de la rica obra de Salvador Perarnau, amb petites incursions literàries de Josep Carner i Àngel Guimerà, dos escriptors molt admirats pel poeta surienc.

L'acte va ser presentat per la periodista surienca Núria Balaguer, que va recordar que Salvador Perarnau havia estat batejat el desembre de 1895 a la mateixa Església. El recital es va celebrar amb reserva prèvia d'assistència, distància personal i altres mesures anti-covid.

Entre les persones assistents es trobaven l'alcalde Albert Coberó, el regidor de Cultura, Miquel Soliva, el director del serveis territorials de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, Lluís Cerarols, una representació de la família Perarnau i diferents membres de la corporació municipal.

L'espectacle ‘Amb un clavell al cor' compta amb direcció escènica de Gemma Reguant i direcció musical de Lluís Cuadrench. El passat dijous 29 d'abril, abans de la seva presentació a Súria, es va oferir a Terrassa, en un acte organitzat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals de la capital vallesana.

El recital celebrat a l'Església del Roser va ser retransmès en directe pel canal de l'Ajuntament a YouTube, on es pot veure de forma permanent, juntament amb altres actes commemoratius dels aniversaris del naixement i de la mort de Salvador Perarnau.

Enguany, el poeta surienc ha estat protagonista destacat del programa de Sant Jordi, organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament.

El passat 23 d'abril va ser inaugurat el nou mural de la plaça de Salvador Perarnau, i el comerç de la vila ha acollit una exposició de poemes amb la participació de la Biblioteca Pública, les escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac, l'Institut Mig-Món, l'Escola Municipal de Formació d'Adults, Casal de la Dona i Unió de Botiguers, dins del programa Súria Municipi Lector.
Arxivat a