La PAHC es posa en marxa per fer habitables els sis pisos del seu vuitè bloc ocupat

Activistes de la plataforma ja han retirat més d'una tona de runa i han començat a fer les instal·lacions necessàries per a que les famílies hi entrin a viure

Membres de la PAHC retirant runa del bloc ocupat
Membres de la PAHC retirant runa del bloc ocupat | PAHC
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:12h
Activistes de la PAHC Bages porten des del passat 1 de maig netejant, adequant i fent les instal·lacions necessàries al bloc que van ocupar al carrer Bambylor de Manresa per tal que, com més aviat millor, tingui bones condicions per a que sis famílies hi entrin a viure. En aquest temps, la PAHC ja ha retirat més d'una tona de runa, que han portat a la deixalleria, i han netejat els pisos i han començat a fer les instal·lacions necessàries per adequar-los.

Dissabte passat, la manifestació manresana del Dia del Treball va acabar en aquest carrer a tocar de la plaça Catalunya i membres de la PAHC van ocupar l'immoble, el vuitè que alliberen, que és propietat del fons voltor Cerberus. Un cop a dins van comprovar l'estat de deixadesa en què es trobava i la falta d'instal·lacions fruit d'haver-se abandonat deixant-lo a expenses del pillatge i sense haver finalitzat les obres.

La PAHC vol posar en valor la implicació dels seus membres per convertir un edifici abandonat en un immoble amb sis pisos habitables de forma coordinada i cooperativa posant en valor l'autoorganització.
 

Les tasques de neteja a l'interior dels pisos ha estat intensa. Foto: PAHC


Ara, però, els cal una empenta econòmica per comprar els materials necessaris per portar a terme l'adequació dels subministres, els tancaments i el mobiliari necessari per deixar-ho enllestit. Per això han activat el compte corrent ES89 1491 0001 2530 0007 5902, de l'Associació cultural l'Esternut. Qui vulgui col·laborar ha de posar com a concepte "Bloc Bages 8".