VÍDEO Al Noor reparteix més de cent trencaments de dejuni del Ramadà a Manresa

Voluntaris i beneficiaris dels aliments cuinen, preparen i reparteixen els lots cada dos dies a l'Ateneu la Sèquia

VÍDEO Lots preparats per ser distribuïts aquest dilluns al vespre
VÍDEO Lots preparats per ser distribuïts aquest dilluns al vespre | Pere Fontanals
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:22h

Organitzats meticulosament, una vintena de voluntaris i membres de l'associació de dones Al Noor distribueixen lots alimentaris per trencar el dejuni vespertí cada dos dies a l'Ateneu la Sèquia de Manresa. Aquest dilluns en van repartir 108 entre la trentena de famílies i la cinquantena de joves de tradició musulmana que pacientment fan cua al carrer d'Amigant que desemboca a l'entrada principal de l'Ateneu.

Un a un, per mantenir la distància de seguretat reglamentària, s'acosta al vestíbul i recull una bossa prèviament preparada amb aliments amb un alt contingut calorífic i, si porten recipient, s'emporten també harira, una sopa tradicional de verdures, pollastre, farina i altres condiments.

A dins, a banda de les membres d'Al Noor, que dirigeixen l'operació, joves extutelats i altres voluntaris que també recolliran el seu lot, han ajudat en la preparació dels aliments, han ajudat a cuinar-los i a separar-los per repartir-los entre els més de cent beneficiaris. El pa l'ha preparat usuàries d'altres serveis d'Al Noor a casa seva.

"La col·laboració de tothom durant tot el dia per preparar els lots, trenca els prejudicis que part de la població té contra els joves migrants que viuen sols a la ciutat", apunten des d'Al Noor. "Això demostra que si aquests joves tenen alguna cosa a fer durant el dia, l'aprofiten", afegeixen. "Ningú no es passa tot el dia al carrer per gust", finalitzen.

Per poder cobrir les necessitats de tots els dies de Ramadà -encara queden 10 dies- Al Noor necessita el suport de la ciutadania per aconseguir els ingredients necessaris per seguir preparant els lots. En concret, fan una crida a l'aportació d'ous, mel, farina, tomàquet de pot, ceba, api, tomàquets, crema de formatge... Es poden portar a l'Ateneu la Sèquia els dilluns, dimecres i divendres a partir de les 5 de la tarda.

Si en comptes d'aportar productes, es vol fer una aportació econòmica perquè l'associació compri allò que necessita per a la seva elaboració, es pot fer a través de Bizum al 634 241 669.