1 de 10
Jutjats

Sis anys de presó per als dos violadors del carrer Hospital de Manresa

També hauran de pagar a les víctimes una indemnització superior als 12.000 euros

Imatge d'arxiu dels mossos controlant l'immoble on es va produir la violació | Pere Fontanals
per Pere Fontanals / ACN, 3 de maig de 2021 a les 19:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó als dos joves acusats d'una violació doble al carrer Hospital de Manresa el desembre de 2019. Tot i que fiscalia demanava per a cadascun dels acusats una pena d'onze anys de presó, finalment el jutge els ha condemnat a sis anys de presó per un delicte d'agressió sexual. A més, a un d'ells, li afegeix un any més de presó per un delicte de lesions i, a l'altre, tres mesos de multa per un delicte lleu de lesions. 

Tots dos hauran d'indemnitzar les víctimes amb més de 12.000 euros. També s'ha acordat substituir la pena de presó per l'expulsió de l'Estat un cop s'hagin complert tres quartes parts de la pena o bé quan accedeixin a la llibertat condicional o al tercer grau penitenciari.


Durant el judici, que es va celebrar el 13 d'abril a l'Audiència de Barcelona, les dues joves –una de les quals tenia 15 anys en el moment dels fets- van assegurar que els dos acusats les van intimidar amb un ganivet per poder mantenir relacions sexuals amb elles. Per la seva part, els dos nois van negar els fets i van declarar-se innocents.

Ara, l'alt tribunal ha condemnat a sis i a set anys de presó els dos acusats d'agredir sexualment a dues noies. En concret, ha interposat una pena de sis anys de presó per a un d'ells, que respon a les inicials YF, com a autor d'un delicte d'agressió sexual i també l'ha condemnat a pagar una indemnització de 12.140 euros a la víctima, que en el moment dels fets tenia 15 anys. A més, també haurà de pagar una multa de 540 euros per un delicte lleu de lesions. Segons consta a la sentència, en la condemna no s'ha tingut en compte que la víctima era menor d'edat perquè l'acusat ho "desconeixia".


Pel que fa a l'altre acusat, que respon a les inicials AN, l'alt tribunal el condemna a set anys de presó, ja que, a banda dels sis anys per un delicte d'agressió sexual, n'hi afegeix un més per un delicte de lesions. A més, haurà d'indemnitzar la víctima amb 12.200 euros. En aquest cas, la víctima, que era major d'edat, va saltar per la finestra després que el noi l'obligués a fer-li una fel·lació i ella va dir-li que es marejava i havia de vomitar. A conseqüència de la caiguda, la noia va patir una fractura de radi bilateral. El jutge considera que, tot i que l'acusat no la va empènyer, sí que es poden imputar les lesions al noi tenint en compte el context pel qual va decidir llançar-se.

La sentència no és ferma i ara les defenses de totes les parts tenen temps fins al 10 de maig per a recórrer. La defensa d'una de les víctimes, la que era major d'edat, ja ha avançat que no presentarà recurs.

Els fets

Els fets van tenir lloc el 9 de desembre de 2019, quan els Mossos d'Esquadra van detenir un home acusat de la violar una menor en un pis del carrer Hospital, 15, al barri Vic-Remei de Manresa. Un altre home, també implicat en una agressió sexual a una altra noia -major d'edat, en aquest cas- en el mateix pis, va aconseguir fugir en primera instància, i va ser detingut l'endemà. Els fets van passar al voltant de 2/4 de 9 del vespre.

La senyal d'alerta la va donar la noia major d'edat, que va poder escapar-se del seu agressor saltant per la finestra. Com que es tractava d'un primer pis, la jove es va trencar els dos canells, però no va perillar la seva vida. Un vianant que va veure la caiguda va avisar la Policia Local, que va activar l'emergència.

Agents dels ARRO dels Mossos d'Esquadra van entrar a l'habitatge i van practicar la detenció d'un dels presumptes agressors sexuals. L'endemà, a banda de practicar-se la segona detenció, agents d'investigació de la policia catalana van accedir a l'immoble on van tenir lloc els fets per analitzar l'escenari de la violació doble.

 

Participació