«Aida» de Verdi tancarà dimecres la temporada d'òpera a la sala gran del teatre Kursaal

Serà la primera funció de la gira que, després de l'estrena al teatre La Faràndula de Sabadell, faran per diversos teatres catalans

«Aida» de Verdi, dimecres al Kursaal
«Aida» de Verdi, dimecres al Kursaal | AAOS
Redacció
03 de maig del 2021
Actualitzat el 04 de maig a les 12:24h
Aquest dimecres, 5 de maig (18h), l'òpera torna a la Sala Gran del Kursaal amb la representació d'Aida; una de les òperes més aplaudides de Verdi, i precisament amb la qual es va inaugurar l'agost de 1927 el Teatre Kursaal de Manresa. Ara, torna a la ciutat en aquest muntatge de la Fundació  Òpera a Catalunya, sota la batuta de Daniel Gil de Tejada i en una nova producció de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès. Serà la primera funció de la gira que portarà Aida per diversos escenaris catalans, després de l'estrena al teatre La Faràndula de Sabadell.

L'òpera, està situada a l'Antic Egipte i narra el triangle amorós que condueix Aida, Amneris i Radamès a portar la passió, l'amor i l'odi fins a les últimes conseqüències. La protagonista de l'òpera és Aida, una princesa etíop que és capturada i portada a Egipte com a esclava. Radamès, un comandant militar, lluita al dividir-se entre el seu amor per ella i la seva lleialtat al Faraó. Per complicar encara més la trama, Radamès és objecte de l'amor de la filla del Faraó, Amneris, tot i que ell no correspon als seus sentiments.

Abans de començar la funció de dimecres, el musicòleg Ovidi Cobacho oferirà una breu introducció a l'òpera Aida a la mateixa sala gran. Les entrades per veure l'espectacle tenen un preu de 45 euros (40 euros menors 25 anys i majors 65 i 35 euros amb Carnet Galliner,) i es poden comprar a taquilles i per internet.

Durant la funció s'aplicaran les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.

La temporada d'òpera vinent inclourà El barber de Sevilla, Don Pascuale i Rigoletto

Com és habitual, el final de la temporada d'òpera coincideix amb l'anunci de la nova programació d'òpera de la Fundació Òpera Catalunya. Així, la propera tardor tindrem al Kursaal El barber de Sevilla de Rossini, i la primavera del 2022, Don Pascuale de Donizetti i Rigoletto de Verdi.