Arts Visuals

La Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central obre la convocatòria del Contemporanis 2021

Els candidats podran presentar les seves propostes fins el 6 de juny de forma telemàtica per correu electrònic

per Redacció, 2 de maig de 2021 a les 21:15 |
Anna Roca, presidenta de la TAVCC | TAVCC
La Taula de les Artis Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) convoca la tercera edició del Contemporanis, un projecte que busca la promoció de l'art contemporani més emergent del seu territori d'influència. Els candidats podran presentar les seves propostes fins el 6 de juny de forma telemàtica al correu electrònic contemporanis@tavcc.cat.

L'edició d'enguany és la tercera de Contemporanis, un programa expositiu de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) que busca recuperar l'esperit originari de la Sala de la Plana de l'Om de Manresa, oferint l'oportunitat a joves creadors d'exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l'entrellat cultural manresà: l'absència d'un programa dedicat a l'art contemporani.


El projecte, nascut l'any 2019 en col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d'un jurat per a la selecció de 3 projectes anuals que seran exposats durant un mes aproximadament a l'emblemàtica sala manresana.

Amb l'adveniment de la pandèmia de la Covid-19, dos dels projectes seleccionats en la convocatòria del 2020 van haver de posposar-se i, finalment, es mostren en la programació de l'Espai Plana de l'Om de l'any 2021. Per aquest fet, a l'edició del 2021 es seleccionarà tal sols un projecte.


La convocatòria està adreçada a artistes joves o emergents que tinguin una relació directa o indirecta amb la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès).

Els candidats podran presentar les seves propostes fins el dia 6 de juny de forma telemàtica a través del correu electrònic contemporanis@tavcc.cat.

El veredicte es farà públic el 15 de juny. El projecte seleccionat rebrà una dotació econòmica de 1.000 euros per a l'elaboració del projecte i s'exposarà durant el mes de novembre a l'Espai Plana de l'Om de Manresa. Tots els detalls de la convocatòria poden consultar-se a les bases adjuntes al peu de la notícia.

Com a resultat de les convocatòries anteriors, van ser seleccionats els següents artistes:

- Anna Benet (2020) amb el projecte Tares, que s'exposarà del 6 al 30 de maig de 2021.
- Octavi Serra (2020) amb el projecte Inútil, que va exposar-se del 10 de març al 4 d'abril de 2021.
- Berni Puig (2020) amb el projecte Batalla, que va exposar-se de l'1 al 30 de novembre de 2020, sent la única exposició que va poder realitzar-se el 2020.
- Oriol Segon (2019) amb el projecte Mares adolescents, que va exposar-se del 15 d'octubre al 3 de novembre de 2019.
- Mònica Campdepadrós (2019) amb el projecte Diversitat aparent, que va exposar-se del 24 de maig al 7 de juny de 2019.

La TAVCC va néixer l'any 2014 com a òrgan permanent, independent, consultiu, d'assessorament i d'intercanvi que té com a objectiu promoure, difondre i coordinar propostes d'arts plàstiques i creació contemporània. L'integren 16 entitats i representants de projectes singulars l'àmbit d'actuació de les quals està centrat en les arts plàstiques i visuals dins el marc geogràfic de la Catalunya Central i, fins al moment, ha consolidat 5 projectes que parteixen de la voluntat de donar visibilitat, cohesionar i vertebrar el sector de les arts visuals en el seu àmbit d'influència territorial.
 

Bases dels Contemporanis 2021 by La muntanya russa on Scribd

 

Participació