El BAXI Manresa ha de redimir-se davant el Betis

Els bagencs han sumat bons resultats al pavelló San Pablo les últimes temporades

Rafa Martínez en una acció del partit de la primera volta
Rafa Martínez en una acció del partit de la primera volta | J. Alberch
30 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:04h
La millor forma d'oblidar una derrota és jugar un partit el més ràpidament possible. El BAXI Manresa en tindrà l'oportunitat aquest diumenge davant el Betis (12:30h) a un pavelló on els bagencs han obtingut bons resultats els darrers anys. Pedro Martínez i els seus jugadors intentaran allargar una ratxa de quatre victòries consecutives a la pista sevillana. Serà l'últim viatge del conjunt manresà en una fase regular que no se sap quan acabarà. La lliga Endesa va anunciar dijous que el calendari final patirà algunes modificacions després d'una nova passa de Covid. En aquest cas, al Bilbao Basket. Això implicarà canviar de data alguns partits i que la fase regular acabi més tard del 16 de maig. De totes formes, al BAXI Manresa no li han comunicat a dia d'avui que cap dels seus partits es vegi afectat.

La derrota contra el Joventut del passat dimecres ha deixat força incidències físiques. Frankie Ferrari no ha entrenat els dos darrers dies. El base ja es queixava de dolor al peu i s'ha sotmès a proves. És dubte seriós de cara a diumenge. L'altre jugador que genera maldecaps és Eulis Báez. El dominicà ha patit un esquinç al turmell i Pedro Martínez no sap si hi podrà comptar. A tot això, si uneix l'estat de jugadors com Guillem Jou i Matt Janning, que tampoc estan al seu millor moment. Tots aquests problemes físics han coincidit amb una baixada de les prestacions defensives del BAXI Manresa. 

El BAXI Manresa intentarà passar pàgina de la desfeta contra el Joventut. Tècnic i jugadors han parlat després del partit i intentaran afrontar amb mentalitat positiva el duel contra el Betis. Pedro Martínez no pot evitar estar preocupat per les incidències físiques del seu equip i més que preocupar-li quins jugadors té i quins no li preocupa més en quines condicions els tindrà. 


El Betis ha estat tota la temporada a la part baixa de la classificació. L'arribada de Joan Plaza a la banqueta andalusa sembla que els ha espavilat i han aconseguit un marge de tres victòries sobre els equips que marquen el descens. Els verd-i-blancs han guanyat cinc dels darrers vuit partits disputats i això podria ser suficient per mantenir-se un any més a la lliga Endesa. A més, els sevillans s'estan mostrant sòlids a casa darrerament.

Pedro Martínez destaca els perills que té el Betis actual. "Tenen dos jugadors molt grans a dins. També tenen a James Feldeine, un jugador molt gran per la posició que ocupa. Després els seus bases són petits però ràpids i amb capacitat d'anotar. A més, tenen molt clar com jugar i van molt bé al rebot defensiu. Es nota el segell que hi ha posat el Joan Plaza", explica el tècnic del BAXI Manresa. 
Arxivat a