Els Mossos desallotgen cinquanta activistes que s'havien plantat a Szendex per un acomiadament

El treballador va ser acomiadat el passat mes de gener després de negar-se a retolar la seva pròpia furgoneta amb els logotips de l'empresa i assumir-ne els costos

Els Mossos treuen un dels activistes de l'interior de l'empresa Szendex
Els Mossos treuen un dels activistes de l'interior de l'empresa Szendex | ASB
Redacció
30 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:51h
Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest divendres a la tarda una cinquantena de sindicalistes d'Acció Sindical del Bages que havien entrat a l'empresa per denunciar un acomiadament i que estaven disposats a quedar-s'hi i passar la nit fins a la readmissió del treballador.

Una cinquantena de persones han ocupat les instal·lacions que l'empresa de transports Szendex té al Polígon Industrial Bufalvent a Manresa seguint la crida del sindicat Acció Sindical Bages, que demana la readmissió d'un dels seus afiliats, antic treballador acomiadat al gener.

Segons fonts sindicals, "en Joan va ser acomiadat en negar-se a retolar la seva pròpia furgoneta i assumir els costos d'aquesta retolació, com li exigia l'empresa". Des del sindicat també denuncien irregularitats en la contractació dels treballadors, doncs tant el repartidor acomiadat com d'altres haurien estat treballant amb contractes temporals destinats a cobrir els serveis que Szendex realitza per l'Institut Català de la Salut quan a la pràctica "estaven assumint altres tasques pròpies de l'activitat regular de l'empresa".

"Entenem, doncs, que aquests contractes temporals es troben en frau de llei i haurien de ser contractes fixes", sentencien. Aquestes irregularitats, asseguren, també inclourien la presència de falsos autònoms treballant a l'empresa.

Per altra banda, Acció Sindical Bages també denuncia que Szendex no està oferint al seus treballadors mesures de protecció enfront la Covid-19 com guants o gel hidroalcohòlic i els entrega "tan sols una sola mascareta quirúrgica al mes".


Per tot plegat, els sindicalistes s'han plantat a les instal·lacions de l'empresa de transports amb la intenció de no marxar "fins que l'empresa s'avingui a negociar les condicions de la readmissió del nostre company i a resoldre les irregularitats de contractació laboral i en matèria de seguretat que hem denunciat". Asseguren que han intentat dialogar amb l'empresa obtenint una resposta negativa per part d'aquesta i afirmen, per tant, que "des del cindicat no ens queda cap altra solució que mobilitzar-nos perquè es respectin els drets laborals".


Tot plegat fins que han arribat els Mossos d'Esquadra que, un a un, han anat tibant dels activistes fins que els han fet fora del recinte empresarial.