coronavirus

La restauració tornarà a servir sopars a partir del dia 10

També s'estudia allargar el toc de queda fins a les 11 de la nit per donar marge als establiments i la ciutadania

per Lluís Girona , 30 d'abril de 2021 a les 11:53 |
Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit
El Procicat anunciarà aquest divendres que els bars i els restaurants del país podran servir sopars en espais interiors i exteriors a partir del 10 de maig, tal com ha pogut confirmar NacióDigital. Catalunya iniciarà el mes de la desescalada amb una altra caiguda d'una de les mesures restrictives de més llarga duració, pràcticament des de l'octubre de l'any passat, quan se'n va ordenar el tancament. Des de fa uns mesos, la restauració només pot fer servei de taula fins a les 17 hores.

El Govern també està estudiant allargar una hora més el toc de queda, fins a les 11 de la nit, per donar més marge tant als establiments de restauració com a la ciutadania que hi vulgui anar a sopar.


Tot això quan queden deu dies per la caiguda de l'estat d'alarma, que elimina el toc de queda o el confinament de Catalunya. El Govern, però, ja va confirmar aquest dijous en sessió parlamentària la intenció de buscar un mecanisme legal que permeti mantenir el toc de queda sense la necessitat d'un estat d'alarma en vigència.

Pel que fa a la resta de les mesures, destaca la reobertura dels parcs d'atraccions el dia 3. Aquestes decisions se sumen a les de la setmana passada, que concloïen el confinament comarcal, permetien obrir els bars i restaurants dels centres comercials i suprimien la limitació de fer reunions socials amb persones de la mateixa bombolla. En educació, també es va reprendre l'ensenyament presencial al complet tant en batxillerat com en els cicles formatius.


Altres notícies que et poden interessar
  

Participació