Òmnium lliura els premis Sambori al Bages i el Moianès

Enguany s'han rebut 156 treballs de 36 centres educatius de la demarcació de la Catalunya Central

Els premiats amb el vicepresident d’Òmnium Bages-Moianès, Jordi Corrons
Els premiats amb el vicepresident d’Òmnium Bages-Moianès, Jordi Corrons | Òmnium
Redacció
30 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:46h
Aquest dijous s'han lliurat a l'Espai Òmnium de Manresa els guardons als finalistes del Bages i del Moianès del Premi Sambori de narrativa juvenil. Enguany s'han rebut 156 treballs de 36 centres educatius de la demarcació de la Catalunya Central.

Els guanyadors de les comarques del Bages i el Moianès, que han rebut els premis a l'Espai Òmnium són: Abril Sanllehí Larrègula, de l'Escola Olivar, de Castellnou de Bages, pel relat El regne màgic dels llibres (1r premi de Cicle Inicial); Ferran Monsech Tortadès, de l'Institut Moianès, pel relat Una persona molt persona (2n premi de Primer Cicle de Secundària); Julieta Llort Almendro de l'Institut Cal Gravat de Manresa pel relat El jardí (2n premi de Segon Cicle de Secundària); Núria Muro González, de l'Institut Cal Gravat de Manresa pel relat La vida (3r premi de Segon Cicle de Secundària), i Pol Oromí Berengueras de l'Institut Llobregat de Sallent pel relat Què és el que em fa realment feliç.

El Sambori és un premi literari escolar instaurat fa 15 anys amb l'objectiu de promoure l'ús literari del català i fomentar la creativitat. Adreçat a l'alumnat de Primària, Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles formatius. Participants de tots els centres de Catalunya (públics i concertats), Andorra, Catalunya Nord i Franja de Ponent. Tots els treballs premiats en la Fase Territorial (en el nostre cas: Catalunya Central) passen a la Fase Final. Enguany hi han participat 381 centres de tot el territori, 36 dels quals són de la nostra demarcació, que hi han presentat 156 treballs.

A causa de la pandèmia, la festa de lliurament dels premis de la fase territorial (que és itinerant i que enguany s'havia de celebrar a Berga) s'ha dut a terme a les diferents seus d'Òmnium.