Es crea una comissió per revisar el pla especial de protecció del centre històric de Cardona

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va visitar dimecres la vila i es va reunir amb membres de la corporació per parlar de projectes culturals

La visita a l'interior de la Muntanya de Sal
La visita a l'interior de la Muntanya de Sal | AjCdn
Redacció
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 15:43h
L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, acompanyat per una comitiva de regidors de l'Ajuntament de Cardona, del director dels Serveis Territorials de Cultura, Lluís Cerarols i la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, van rebre dimecres la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, en una visita a Cardona.

L'alcalde va instar la consellera Ponsa la creació, conjuntament amb la directora general de Patrimoni, Elsa Ibar, d'una Comissió per revisar el pla especial de protecció del centre històric de Cardona, declarat bé d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya l'any 1992.

Aquest pla és important perquè protegeix tot un conjunt històric i patrimonial d'alta rellevància per al país. La petició de revisar-lo és, segons Estruch, del tot urgent "per tal d'adaptar-lo al segle XXI i  facilitar la seva rehabilitació i sobretot la viabilitat".

En aquest sentit, la Conselleria de Cultura va adoptar "el compromís" de fer la comissió conjunta amb Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, amb el lideratge de la seva directora general, Elsa Ibar, i una representació tècnica i política de l'Ajuntament de Cardona, per impulsar, segons l'alcalde, "una revisió del pla especial que ha d'equilibrar la necessària protecció del patrimoni amb la urgent rehabilitació i la flexibilització de la normativa per posar-la al dia".

A nivell de cultura popular, el consistori va posar sobre la taula l'aposta del municipi, malgrat la pandèmia, de programar música i dansa responent a la necessitat de "reactivar la cultura popular i els espais". En aquest sentit, Estruch també va traslladar a la consellera la necessitat de poder celebrar la Festa Major de la vila en la mesura que la situació sanitària ho permeti, així com la tradicional festa del corre de bou.

Per altra banda, s'ha posat en valor el treball que està fent la Fundació Cardona Històrica, conjuntament amb el consistori cardoní, en la preservació i gestió del patrimoni i s'ha instat a aprofundir cap a un model de gestió del Castell de Cardona on el municipi tingui un pes molt més rellevant, cap a un model més eficient i millor i que aconsegueixi promocionar la destinació en el seu conjunt des d'un únic gestor que és la Fundació Cardona Històrica.

Arxivat a