Bages Turisme i Manresa Turisme editen un mapa de l’últim tram del Camí Ignasià

El material permet als visitants seguir l’etapa que uneix Montserrat amb Manresa sense necessitat de mitjans digitals o guies

El Camí Ignasià al seu pas per Sant Jaume de Castellbell
El Camí Ignasià al seu pas per Sant Jaume de Castellbell | Bages Turisme
Redacció
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 15:09h
Bages Turisme i Manresa Turisme han editat un mapa del darrer tram del Camí Ignasià, que uneix Montserrat amb Manresa passant per Marganell, Castellbell i el Vilar i Castellgalí. Aquest material permet als visitants seguir el trajecte a peu sense haver d'utilitzar mitjans digitals o guies de viatge i s'afegeix als mapes que ja existeixen en d'altres trams del Camí Ignasià que passen per diferents territoris de l'estat. El mapa està editat en català i en castellà i properament estarà disponible en suport paper a les oficines de turisme de Montserrat, Manresa i altres punts d'interès. Mentrestant, es pot descarregar en format digital des del web de Bages Turisme.

El Camí Ignasià és un itinerari promogut de manera coordinada per les cinc comunitats autònomes per on que passa el Camí, i que són el País Basc, Navarra, La Rioja, Aragó i Catalunya. El Camí recrea l'itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l'any 1522, des de Loiola (Azpeitia, País Basc), el seu poble natal, fins a Manresa, ciutat on va fer estada durant 11 mesos abans de viatjar a Terra Santa i va viure una profunda transformació espiritual.

El tram del Bages és l'última part del camí que s'inicia a l'Abadia de Montserrat i que culmina fins arribar a la Cova de Sant Ignasi a Manresa, on Sant Ignasi va escriure els Exercicis espirituals, les bases religioses de l'orde jesuïta. 25 quilòmetres de recorregut que permeten conèixer el territori del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central i gaudir d'espectaculars panoràmiques de Montserrat i un paisatge modelat pel passat fortament vitivinícola de la comarca. El recorregut es pot fer de manera circular gràcies al transport públic, que permet tornar fàcilment al punt d'inici, i això el fa especialment atractiu per al públic de la zona de Barcelona. A Castellgalí, la ruta compta amb el refugi de Pelegrins que ofereix serveis directament a les persones que segueixen el Camí.

Tot i que el Camí Ignasià té una senyalització pròpia al llarg de tot  el recorregut, en alguns punts aquesta no és suficient i cal disposar d'informació addicional. D'aquí la necessitat d'editar aquest mapa, que vol ajudar els visitants a seguir l'itinerari sense complicacions. A més d'assenyalar el Camí, el mapa indica els 10 principals punts d'interès de la ruta: el mirador dels Apòstols, el Camí dels Degotalls i el mirador de Santa Cecília de Montserrat, les esglésies de Sant Esteve de Marganell, Sant Cristòfol i Sant Jaume de Castellbell, el Mirador dels Quatre Vents a Castellgalí i, ja a Manresa, la Torre de Santa Caterina, el Pont Vell, la Seu i el centre d'Acollida de Pelegrins.

També s'hi destaquen alguns punts de la ruta que mereixen una visita, com són l'abadia de Montserrat, el monestir de Santa Cecília també a Montserrat, el mirador del Pla de Mas-Roig a Castellbell, els paisatges de vinya del Celler Oller del Mas i la Cova de Sant Ignasi de Manresa.

Està previst que el material pugui traduir-se a l'anglès en un futur. El mapa ha estat editat amb el suport de la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona.