El BCN Drone Center de Moià doblarà el seu espai aeri i permetrà volar a més altitud

La modificació permetrà fer vols experimentals de llarga autonomia i amb aeronaus de més pes

VÍDEO Simulació de la modificació de l'espai aeri a les instal·lacions de l'empresa de Moià
VÍDEO Simulació de la modificació de l'espai aeri a les instal·lacions de l'empresa de Moià | BCN DC
Redacció
28 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:11h

El BCN Drone Center, amb seu a Moià, ha rebut aquesta setmana l'autorització per a doblar el seu espai aeri de 25 a 50 quilòmetres quadrats de superfície i fins a 1.375 metres d'altitud sobre nivell del mar. Segons el centre, un dels pocs al món on es poden fer proves per a drons, la modificació permetrà a l'administració pública, universitats, centres de recerca i empreses privades dur a terme vols experimentals de llarga autonomia i amb aeronaus de més pes.

Aquest fet els situa "com un dels pols de referència mundial per a dur a terme vols de proves, demostracions i les certificacions que exigeix la nova normativa Europea", apunten en un comunicat.

Segons el centre la modificació de l'espai aeri i de l'alçada de vol reforça "la projecció internacional" del negoci i obre la porta a les noves aplicacions com ara els espectacles nocturns amb eixams de drons, el transport amb drons i fins i tot els drons taxis, que hauran de dur a terme programes de vols de proves en un entorn controlat com el BCN Drone Center abans de fer vols comercials.
Arxivat a