Manresa tornarà a commemorar l'1 de Maig amb una manifestació dels col·lectius alternatius

La convocatòria per al Dia Internacional del Treball sortirà de la Ben Plantada dissabte a les 11 del matí

Manifestació de l'1 de Maig de 2019 a Manresa
Manifestació de l'1 de Maig de 2019 a Manresa | Pere Fontanals
Redacció
28 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:19h
El proper dissabte Manresa tornarà a commemorar l'1 de Maig, Dia Internacional del Treball, amb una manifestació que començarà a la Ben Plantada del passeig Pere III a les 11 del matí sota el lema "Pa, sostre, papers i treball" que convoca Acció Sindical del Bages i col·lectius de l'esquerra alternativa i anticapitalista del Bages i el Moianès com Alerta Solidària, Arran, COS, CUP, Endavant i SEPC que ho fan sota "Unides i organitzades".

Com en altres jornades, els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, no han preparat cap convocatòria a la capital del Bages i centraran la seva actuació de l'1 de Maig en els actes que es portaran a terme a Barcelona. La convocatòria de Manresa compta amb el suport de moviments sindicals alternatius i forces polítiques i socials de l'esquerra anticapitalista.

El manifest incideix en la feminització de la pobresa, els ERTO que no arriben a cobrar-se, els ajuts a les empreses que no repercuteixen en els treballadors, els bancs d'aliments més desbordats que mai, la precària situació habitacional i un jovent més precaritzat que mai.