La Magic Line 2021, la caminada solidària de Sant Joan de Déu, arribarà enguany al Bages

La vuitena edició de la caminada proposa recorreguts lliures i en grups bombolla per adaptar-se a la situació sanitària

Imatge d'arxiu de la Magic Line 2017
Imatge d'arxiu de la Magic Line 2017 | ACN
Redacció
26 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:44h
El proper dia 13 de juny tindrà lloc la Magic Line 2021, la mobilització solidària organitzada per l'Obra Social de Sant Joan de Déu, que en la seva vuitena edició arribarà per primera vegada al Bages. Fins ara, la Magic Line se celebrava de manera centralitzada a les ciutats de Barcelona, València i Palma de Mallorca. L'aposta per Manresa i el Bages té com a rerefons l'impuls als projectes solidaris que Sant Joan de Déu porta a terme a la comarca a través de la Fundació Germà Tomàs Canet, i que estan centrats en l'atenció a persones refugiades, la integració sociolaboral de persones amb malalties mentals i els serveis a persones en situació de vulnerabilitat. La Fundació Germà Tomàs Canet gestiona la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, l'equipament ubicat l'antic edifici de les Germanetes dels Pobres on es porten a terme diferents projectes socials.

Grups bombolla que caminaran per on vulguin

L'edició 2021 de la Magic Line s'ha adaptat a l'actual situació sanitària i proposa una mobilització segura i en grups bombolla, en equips de 2 a 6 persones que podran caminar pel recorregut que vulguin. Grups de famílies, escoles, amistats i empreses crearan el seu Bubble Team i se sumaran com sempre a un repte solidari per captar fons, que es destinaran a projectes socials dirigits a persones en situació de vulnerabilitat. La nova modalitat també contempla que es pugui crear un Magic Team: aquest és un equip líder, també de 2 a 6 persones, però que té la capacitat d'aglutinar altres Bubble Teams, per exemple, d'una mateixa escola o empresa.

A més, les circumstàncies d'enguany fan que el circuit sigui completament lliure, de manera que es podrà fer la Magic Line des de qualsevol part del món. Abans del dia de la caminada, els equips hauran de marcar el recorregut a l'App de la Magic Line i entre tots i totes es formarà el gran mapa de la solidaritat. Aquest any, més que mai, quedarà reflectit que a la Magic Line ningú competeix: tothom camina junt, endavant deixant un impacte d'alegria, cultura i solidaritat per allà on passen.

Solidaritat i Covid-19

La crisi sanitària que estem vivint ha comportat conseqüències econòmiques i socials dramàtiques, especialment per aquelles persones que ja vivien una situació de vulnerabilitat. Per això, la Magic Line és més necessària que mai: aquest any tots els recursos que s'aconsegueixin es destinaran a projectes socials dirigits a les persones que pateixen les conseqüències de la pandèmia.

En les edicions que s'han fet fins ara, la Magic Line ha recaptat més de dos milions d'euros amb els que s'han finançat més de 500 projectes destinats a les persones que més ho necessiten. I tot això gràcies a les més de 80.000 persones que han omplert les ciutats de solidaritat des de fa 8 anys.

Les inscripcions per a la Magic Line ja estan obertes i poden fer-se al seu web.