L'avaria en un transformador deixa 176 clients d'Endesa de Manresa sense llum durant 13 hores

El transformador avariat es trobava sota la rampa de l'aparcament del mercat Sagrada Família i això va dificultar l'operació

Un camió grua treballant per retirar el transformador avariat del soterrani del mercat
Un camió grua treballant per retirar el transformador avariat del soterrani del mercat | Cedida
25 d'abril del 2021
Actualitzat el 26 d'abril a les 10:49h
L'avaria en un centre de transformació d'electricitat que es troba sota la rampa d'accés a l'aparcament soterrani del mercat de la Sagrada Família de Manresa ha deixat sense electricitat durant 13 hores 176 clients, entre particulars i comerços als carrers Gaudí, Sagrada Família i Sant Cristòfol, incloses les parades i les instal·lacions refrigeradores del mercat estable del barri. El president del mercat s'ha presentat a les instal·lacions i l'han informat de com evolucionava la reparació.

Tècnics de la companyia Endesa han treballat fins a la 1 de la matinada d'aquest dilluns en les tasques de substitució i enllaç del transformador avariat.

L'apagada s'ha produït poc abans de les 12 del migdia en aquests tres carrers amb una afectació de 176 abonats. En un primer moment, Endesa ha actuat per substituir els fusibles del transformador, però un cop finalitzada l'operació han comprovat que l'avaria era més greu i que afectava un dels transformadors elèctrics que es troben als baixos del mercat de la Sagrada Família.

El transformador, que està situat sota la rampa d'accés a l'aparcament del mercat, es trobava soldat a elements estructurals de l'edifici, de manera que s'ha hagut de fer treball d'obra, que ha endarrerit tota l'operació, treure el transformador avariat fins a la superfície amb maquinària de grua, i fer-hi entrar el transformador nou.

Tot plegat ha fet que l'afectació s'hagi allargat fins a la 1 de la matinada d'aquest dilluns.