Gran èxit de participació en la primera edició de Les Comes Vintage Enduro

Aquest diumenge s'ha celebrat a la finca de Súria una jornada que ha acollit la Copa d'Espanya TT Clàssic d'Enduro i la Copa d'Espanya d'Enduro Infantil

Les Comes ha acollit aquest diumenge el Les Comes Vintage Enduro
Les Comes ha acollit aquest diumenge el Les Comes Vintage Enduro | Les Comes
Redacció
25 d'abril del 2021
Actualitzat el 26 d'abril a les 12:40h
La finca de Les Comes, a Súria, ha celebrat aquest diumenge la primera edició de Les Comes Vintage Enduro, una jornada on s'hi ha celebrat la Copa d'Espanya TT Clàssic d'Enduro i la Copa d'Espanya d'Enduro Infantil.

Ha estat un gran dia per a tots els amants de les motos clàssiques, ja que s'ha pogut veure a Les Comes desenes de motos d'enduro de totes les èpoques i de les marques més mítiques del sector, com Bultaco, Rieju, Montesa, Puch o Ossa, entre d'altres. Aquestes joies i els seus pilots han reviscut les grans carreres d'enduro del segle passat, en una prova molt disputada i emocionant.

La Copa d'Espanya Infantil ha estat la primera en obrir la jornada. Els pilots de la categoria 125cc 2T han inaugurat el recorregut que l'equip de Les Comes havia preparat pel campionat. El més ràpid ha estat, Aleix Saumell, qui va quedar en segon lloc en la primera carrera del campionat a Sevilla, i aquest cop ha lluitat fins al final per aconseguir aquesta primera posició. El pilot amb el segon millor temps ha estat el vencedor de la prova de Sevilla, Yago Domínguez, a només 13 segons del primer participant. El tercer, quart i cinquè lloc han estat per Jaume Ballester, Jordi Galera i Javier Barcena respectivament.

En 85cc, el vencedor de la categoria amb clara autoritat ha estat el pilot Pol Guerrero, el qual ha estat més de 30 segons per davant del segon classificat. El següents més ràpids han estat, Juan Rey, Jose Manuel Pellicer, Ramon Godino i Hugo Cuesta en aquest mateix ordre.

En la categoria 65cc, la de menor cilindrada, el més ràpid, amb una diferencia de 36 segons respecte el segon classificat, ha estat el jove pilot Oriol García. Pau Sabaté s'ha classificat en segon lloc i Jesús Navarro, Álex Gabarda i Pedro Godoy l'han seguit en la tercera, quarta i cinquena posició.

Entre les dones, Mireia Rabionet, s'ha imposat amb claredat per sobre la resta de participants, amb un temps total 6 minuts per sota de la segona classificada, la pilot Cristina de Juan Flores. Adela Godino i Elena Arcas han estat tercera i quarta en aquesta prova. Totes elles han competit a un gran nivell.

Respecte al campionat d'Espanya TT Clàssic, el vencedor de la categoria de les motos més antigues, Tot Terreny 76, ha estat el pilot Xavier Castey, a més de 3 minuts del segon classificat, el pilot Carlos Esteve Fontanals. Blai Jové, Carles Salines i Raúl Jiménez han completat el podi.    

En la categoria Tot Terreny 125cc, on hi ha participat motos a partir de l'any 1976 de fins a 125cc, el vencedor ha estat el pilot de casa, Pep Vila, qui ha estat 7 minuts més ràpid que el participant amb el segon millor temps, el pilot Francesc Borràs. La resta de posicions del podi han estat per Javier Esteban, Josep Ma Pañella i Baldiri Olivé.

En Tot Terreny Superior, reservada per motos a partir de l'any 1976 que tinguin una cilindrada superior als 125cc, el primer lloc ha estat pel pilot David Gómez, qui ha tret només 1 minut al següent classificat, Jordi Riera. La resta de guardonats han estat, Jeroni Ribes, Iván Valverde i Isidre Chia .

Jordi Casas, ha fet el millor temps de la categoria Enduro 89, on participen motos de l'any 1981 fins l'any 1989. El segon classificat, Ricard Martínez ha quedat a menys d'un minut del vencedor. El tercer, quart i cinquè lloc ha est per Miguel Calzada, Andreu Rota i Juan Francisco Calzada.

Fora de les categories oficials de la cursa, també s'ha fet entrega de premis al participants de la nova categoria Classic Open, dirigida a pilots amb motos clàssiques que per reglament quedaven fora del campionat. El vencedor d'aquesta prova ha estat el Campió del Món de Superbikes Carles Checa, seguit de Gerard Pera, Lluis Auroux, Genis Cuadros i Jordi Figuls.

Dins la categoria 125cc, l'organització va voler fer una menció especial als pilots amb cilindrades de fins a 80cc. Aquesta subcategoria també va tenir la seva pròpia entrega de guardons i els més ràpids han estat el pilot Pep Vila, seguit de Alfonso Franch i Julio Antonio Zofio.

Aquesta primera edició de Les Comes Vintage ha estat molt ben acollida per tots els pilots i els aficionats que s'han acostat aquest diumenge a gaudir d'un gran cap de setmana d'enduro.

La carrera de Les Comes ha estat la segona d'aquest campionat, el qual tindrà un total de cinc proves estatals de TT Clàssic i 4 de la Copa Infantil d'Enduro. La següent prova tindrà lloc el 8 de maig a la província d'Astúries.

Les classificacions completes i tota la informació del cap de setmana podrà consultar-se a la web oficial de la Reial Federació Espanyola de Motociclisme (RFEM), a la pàgina d'informació de Les Comes Vintage Enduro.
Arxivat a