El BAXI Manresa guanya en un final d'infart contra l'Estudiantes (102-101)

Els bagencs vencien per 22 punts però han de resoldre amb un 2+1 d'Scott Eatherton

Vaulet ha posat la seva habitual dosi d'espectacle
Vaulet ha posat la seva habitual dosi d'espectacle | J. Alberch
24 d'abril del 2021
Actualitzat el 25 d'abril a les 0:22h
El BAXI Manresa semblava que tenia el partit controlat quan vencia de 22 punts al tercer quart davant el Movistar Estudiantes. També ho semblava quan vencia de deu quan havia passat la meitat del darrer període. Però la fe dels madrilenys els ha dut a posar-se per davant quan faltava mig minut per acabar. Un mal llançament de Ferrari ha acabat miraculosament a les mans d'Scott Eatherton. El nord-americà ha convertit un 2+1 que acabat sent determinant.

El BAXI Manresa ha començar amb Frankie Ferrari, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Yankuba Sima. Per part del Movistar Estudiantes, Jota Cuspinera ha escollit J.J. Barea, Aleksa Avramovic, Édgar Vicedo, Ángel Delgado i Alec Brown. Els manresans han tingut una millor entrada amb una mica més de lucidesa de cara a cistella i domini del rebot defensiu (7-3, minut 3). Els visitants no han trigat a reaccionar des de la línia de 6.75 amb l'aportació de Barea i Avramovic. En defensa, han ajustat línies i això ha incomodat homes com Yankuba Sima. El gironí no trigaria en ser substituït per Scott Eatherton. El BAXI Manresa intentava que els madrilenys no obressin forat sense massa èxit. El joc exterior seguia sent un mal son. Pedro Martínez ha hagut de gastar ben aviat el seu primer temps mort (15-22, minut 8). Aquests seixanta segons han donat el seu fruit. Un parcial de 8-0, culminat amb triple al límit, d'Scott Eatherton, situava els manresans per davant (23-22, minut 10).

El segon quart ha començat com ha acabat el primer. Amb triple local. Aquest cop, de Dani Garcia. Tres punts que han permès al conjunt manresà mantenir la iniciativa en un tram de partit en què els atacs eren clarament superiors a les defenses. La producció anotadora local estava molt repartida. Vaulet era un altre dels que estava inspirat de cara a cistella. El BAXI Manresa, poc a poc, s'anava distanciant (39-31, minut 14). Édgar Vicedo queia lesionat en una lluita per un rebot en un acció que podia semblar greu sentint els crits de dolor. Pel cantó local, els jugadors de Pedro Martínez sabien administrar la seva renda. La primera part ha acabat amb espectacle. Un alley-hoop entre Ferrari i Sima posava el 60-47 al descans.

Els bagencs han sortit amb força dels vestidors. Un parcial de 4-0 en vint era un nova demostració de força. Després d'un triple de Brown, Rafa Martínez s'estrenaria també des dels 6,75. I Vaulet no s'espantava abans de fer una esmaixada als morros del seu rival (71-54, minut 24). Pedro Martínez feia rotar la seva plantilla. En una roda de canvis, el tècnic canviava de cop els cinc jugadors que hi havia a la pista. L'avantatge ha arribat als vint-i-dos punts. Però la reacció dels madrilenys ho ha deixat en setze a manca dels darrers deu minuts (87-71).

Els visitants han seguit reaccionat. Molts minuts després, l'Estudiantes es posava a deu punts. Makay Mason sumava de tres per espantar possibles fantasmes. Però els visitants no abaixaven els braços. Pedro Martínez decidia reunir de nou els seus jugadors. El minut ha servit per estabilitzar la situació per als interessos locals momentàniament (96-86, minut 37). Matt Janning també apareixia en un moment calent. El triple del nord-americà no ha estat en cap cas la sentència. Els de Jota Cuspinera no han perdut la fe i s'han posat 99-98 al darrer minut amb triple d'Aleksander Cvetkovic. Ferrari ha errat al següent atac. Cvetkovic ha rebut personal a la següent jugada. Ha errat un tir lliure però el rebot ha estat visitant. Nova personal. En aquest cas, a favor d'Avramovic. Ha transformat els dos i ha avançat el seu equip molts minuts després. Novament, Ferrari ha estat l'encarregat de jugar-se-la. El llançament ha estat molt dolent. Eatherton ha agafat el rebot, ha anotat, ha rebut personal i ha transformat el tir lliure. L'Estudiantes ha tingut la darrera possibilitat. El tir d'Avramovic ha picat al ferro. 102-101 per seguir somiant.

Incidències Daniel Hirrezuelo, Vicente Bultó i Rubén Sánchez han xiulat el partit. La Grada d'animació ha rebut l'equip per transmetre'ls ànims abans de començar la jornada.