Malestar entre els llibreters del Sant Jordi de Manresa per les immenses cues que s'han format per les roses

Fins a les 6 de la tarda la cua per accedir als espais no distingia entre compradors de roses, molt més nombrosos, i de llibres

Cua per comprar roses al passeig Pere III de Manresa
Cua per comprar roses al passeig Pere III de Manresa | Aina Font Torra
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:51h
L'organització dels recintes tancats de la diada de Sant Jordi de Manresa ha decidit sobre les 6 de la tarda d'aquest divendres separar les cues de qui volia accedir a la paradeta de les roses i qui ho volia fer a les dels llibres, després d'uns jornada marcada per les aglomeracions en els accessos als espais.

Els dos espais al primer tram del passeig Pere III i a la plaça de Sant Domènec tenien, des de bon matí, d'un accés per un extrem i una sortida per l'altre que valia tant per als compradors de roses com per als de llibres. Ben aviat s'ha comprovat que aquesta mesura no era gens àgil ja que un cop a dins del recinte les cues que es formaven a les parades de roses, molt menys nombroses, feia que tampoc no avancés la d'entrada al recinte ja que el ritme de sortida era molt lent.

Això ha provocat que alguns paradistes de llibres hagin mostrat la seva queixa ja que gairebé tothom qui era dins del recinte feia cua per la rosa, i molt poca gent mirava llibres. "Aquestes enormes cues no només són molestes per als clients, sinó que desincentiven l'entrada a l'espai", reflexionava Marc Garcés, de l'editorial Tigre de Paper.

El mateix Garcés reflexionava sobre si no hagués estat adequat "habilitar altres espais als barris, com la plaça Catalunya o la plaça de les Oques, i haver separat un recinte per a les roses i un altre per als llibres". Les queixes també han anat cap a l'Ajuntament de Manresa: "li ha passat l'encàrrec a la UBIC i ells se'n desentenen".

Un cop s'han separat les cues, la de les roses s'allargava des de l'altura del Casino, on hi ha l'accés al recinte tancat, fins a Sant Domènec, a l'inici del passeig Pere III.