Fem Manresa insta el govern municipal a fer «autocrítica» davant les acusacions de racisme

Els anticapitalistes es mostren convençuts "de l'esforç de l'equip de Serveis Socials", però també que qualsevol actuació de l'Ajuntament "ha de poder ser analitzada i criticada"

El regidor i les regidores de Fem Manresa en una imatge d'arxiu
El regidor i les regidores de Fem Manresa en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Redacció
21 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:59h
Arran del conflicte entre la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa i la PAHC Bages per l'acusació d'usuàries de la plataforma d'haver rebut un tracte discriminatori per part d'algunes treballadores socials, Fem Manresa convida l'Ajuntament a fer "autocrítica" i a "rectificar" el seu posicionament davant d'aquesta situació.

En una nota de premsa, els anticapitalistes es mostren convençuts "de l'esforç de l'equip de Serveis Socials" per donar resposta, "amb pocs recursos", a les greus situacions en les quals es troben les persones que atenen. Però alhora remarquen que "vivim en una societat on el racisme és un element estructural generalitzat". Per això, destaquen que una de les actituds bàsiques per aprofundir en l'antiracisme és que "quan una persona racialitzada o d'origen estranger manifesta sentir-se discriminada el que s'ha de fer és demanar disculpes i preguntar com fer-ho millor".

Per això, Fem Manresa considera que l'acusació de la PAHC "no és una acusació gravíssima", sinó que, pel contrari, és "una oportunitat per revisar-te i aprendre i així és com s'ho hauria d'agafar l'Ajuntament". "Correspon a l'Ajuntament -continuen els anticapitalistes- assumir un paper protagonista en aquest sentit, especialment en la formació i acompanyament a les treballadores dels serveis públics de l'administració, i dotar-les dels recursos necessaris per prestar una bona atenció".

Fem Manresa finalitza recordant que "qualsevol actuació de l'Ajuntament ha de poder ser analitzada i criticada i és responsabilitat de la institució donar comptes de l'activitat i mostrar la feina que es fa de forma transparent".