CaixaBank dona suport al programa de dependència, vulnerabilitat i exclusió durant la infància de Sallent

L'Ajuntament rep una aportació econòmica de 9.000 euros de la Fundació "la Caixa"

Signatura de la col·laboració entre Ajuntament de Sallent i CaixaBank
Signatura de la col·laboració entre Ajuntament de Sallent i CaixaBank | CaixaBank
Redacció
20 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:28h
CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", ha mostrat el seu suport als projectes socials de l'Ajuntament de Sallent vinculats al recolzament de persones en situació de dependència, vulnerabilitat i exclusió durant la infància. El consistori ha rebut una col·laboració de 9.000 euros.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'ens socials locals com les de l'Ajuntament de Sallent i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

Els tres projectes de l'Ajuntament de Sallent giren al voltant de la dependència, la vulnerabilitat econòmica i l'exclusió social a la infància. El primer dels projectes és el Dinar Acompanyats, mitjançant el qual persones grans en situació de dependència i soledat poden dinar al Casal Cívic cinc dies a la setmana, i amb transport adaptat. La finalitat d'aquest projecte és que puguin disposar d'un dinar saludable, sentir-se acompanyats i socialitzar amb altres persones i voluntaris.

La col·laboració amb l'Ajuntament de Sallent també permet reforçar el Banc d'Aliments i el Servei d'Infància, Adolescència i Família, que dona suport fora de l'horari escolar a nens i joves d'entre 6 i 16 anys i les seves famílies, prioritzant l'atenció a la infància en risc. En aquest servei s'estimula i potencia l'estructuració i desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i es compensen possibles deficiències socioeducatives dels infants atesos.

Els beneficiaris dels tres projectes superen les 330 persones. El programa Dinar Acompanyats té 14 usuaris, mentre que el Banc d'Aliments disposa de fins a 282 beneficiaris mentre que el servei d'Infància, Adolescència i Família atén 38 menors.

Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat "la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat". Masana, a més, ha agraït la feina que fan Ajuntaments com el de Sallent per evitar situacions extremes d'exclusió social, tant en gent gran, com en famílies i menors.