Desnonen una família a Manresa a qui li falten set dies per tenir un nou habitatge

Divendres passat els van comunicar que havien entrat a la Taula d'Emergència Habitacional, però no tindran el pis fins al 26 d'abril

Membres de la PAHC i agents dels Mossos davant de l'edifici desallotjat
Membres de la PAHC i agents dels Mossos davant de l'edifici desallotjat | Pere Fontanals
19 d'abril del 2021
Actualitzat el 20 d'abril a les 9:53h
Un matrimoni i el seu fill de 17 anys hauran de passar una setmana a casa de la seva filla més gran durant set dies, després que aquest dilluns al matí hagin estat desallotjats del pis que ocupaven al carrer Sant Fruitós de Manresa. Aquesta família tindrà, a partir del 26 d'abril, un nou habitatge, segons els ha explicat els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, després que divendres els confirmessin que els havien acceptat l'entrada a la Taula d'Emergència Habitacional.

L'ordre de desnonament dictada pel jutjat s'ha fet efectiva aquest dilluns, però, amb la presència dels Mossos d'Esquadra que hi han desplaçat dues furgonetes dels antiavalots al veure que davant de l'edifici hi havia dues desenes de membres de la PAHC Bages.

Fins al lloc també s'hi han desplaçat tècniques dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa per parlar amb els afectats. Després de l'enganxada que van tenir la setmana passada els Serveis Socials i la PAHC, les tècniques han atès els afectats pel desnonament sense deixar que cap membre de la PAHC s'hi acostés, segons han denunciat.

"Som al carrer i ni així no han volgut que els donéssim suport com els afectats volien", ha explicat Lidia, de la PAHC. Finalment, el personal de l'Ajuntament s'ha emportat la família per explicar-los la seva entrada a la Taula. De tornada, la família ha explicat que el proper dia 26 es tornaran a reunir per oferir-los un pis on viure.

La PAHC considera "inadmissible" que per set dies "els Serveis Socials no els hagin ofert allotjar-los a un hostal", en comptes de fer-los anat a viure a casa de la seva filla, "que és un habitatge molt petit".