Un coratjós BAXI Manresa no obté la victòria davant el Barça (97-89)

Scott Eatherton ha estat infal·lible de cara a cistella
Scott Eatherton ha estat infal·lible de cara a cistella | V. Salgado
17 d'abril del 2021
Actualitzat a les 22:09h
El BAXI Manresa ha tutejat durant molts minuts el Barça. L'empat que reflectia el marcador a finals del primer quart i la mínima derrota al descans feien pensar en un partit competit fins al final. La superioritat dels locals al tercer quart semblava que el tram final del partit no tindria història. Però els bagencs s'han reenganxat al partit i només la manca d'encert als darrers minuts han impedit que el partit es decidís amb un cara o creu. Scott Eatherton ha estat immens de cara l'anella i no ha errat cap tir de dos (9/9), Seth Hinrichs ha fet una nova classe de fonaments i col·locació i Rafa Martínez ha culminat una gran setmana.

Pedro Martínez ha escollit Frankie Ferrari, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Yankuba Sima. Sarunas Jasikevicius ha replicat amb Nich Calathes, Cory Higgins, Alex Abrines, Nikola Mirotic i Pau Gasol. Sima i Gasol han estat els protagonistes del sal inicial. El gironí ha guanyat netament la pilota però aquesta ha acabat en mans blaugranes. Ha estat la primera mostra que el jove pivot no estava intimidat per jugar contra l'exNBA. Quatre punts i tres rebots han estat la carta de presentació de Sima al Palau Blaugrana. També seguia amb el bon moment del passat dijous Rafa Martínez. El de Santpedor estava lúcid davant la cistella rival (8-11, minut 4). Però si l'inici de partit no fos bo per als interessos del BAXI Manresa, Nikola Mirotic cometia la seva tercera personal. Pedro Martínez ha començat a moure peces. Makay Mason ha estat un dels jugadors que ha entrat al parquet. Un 3+1 de l'escorta donava una nova màxima renda de sis punts als bagencs (13-19, minut 7). Brandon Davies ha assumit responsabilitats pel cantó local i ha aconseguit que el primer quart quedés equilibrat (24-24).

Rafa Martínez ha sumat de tres a la primera jugada dels segons deu minuts. El Barça seguia sustentant-se amb Davies. Els locals també han incrementat la seva defensa. Al BAXI Manresa li costava més la circulació en atac. L'equip de Jasikevicius s'ha posat sis punts per davant. Però en partits anteriors, el conjunt bagenc s'ha refet. Hinrichs ha estat cabdal per reaccionar (35-35, minut 16). Els dos equips han començat ha intercanviar-se cops en un homenatge al bàsquet ofensiu. Scott Eatherton ha rebut moltes boles a prop del cèrcol i ho ha sabut aprofitar. Higgins, amb un triple sobre el clàxon, ha impedit que el BAXI Manresa marxés al descans per davant (53-51).

L'inici del tercer quart ha estat dolent per al BAXI Manresa. Un parcial de 10-0 obria una escletxa important a favor dels locals (61-51, minut 22). Sima, desencertat als compassos inicials de la segona part, ha trencat la mala ratxa. Hinrichs ha combinat una bona acció en atac capturant un bon rebot gràcies a la seva visió de joc amb posterior cistella i una de dolenta amb una falta antiesportiva sobre Mirotic. El partit havia canviat com un mitjó. El Barça seguia anotant. Al BAXI Manresa li costava molt (70-54, minut 25). La tenacitat de l'equip bagenc l'ha portat a reduir la diferència per sota els deu punts. Aquesta reacció no ha tingut continuïtat (81-68, minut 30).

El partit semblava decidit. Però el BAXI Manresa té una gran tossudesa que li impedeix abaixar els braços. Vaulet n'és un dels exemples més clars. L'argentí ha fet gala novament de la seva valentia. Sense importar-li la fractura a la mandíbula, l'argentí ha fet un dels seus tradicionals contraatacs culminat amb esmaixada i tir addicional. Eatherton i Mason també sumaven en l'intent d'una remuntada que minuts abans semblava impossible. Dos tirs lliures del pivot situaven el 87-80 amb més de cinc minuts per disputar. Els bagencs han tingut opció d'acostar-se encara més. Bones jugades no trobaven el premi de la cistella i impedien posar la por al cas al Barça. Dos triples errats i una pèrdua de Mason han estat les darreres ocasions desaprofitades per l'equip manresà. Finalment, 97-89.

Incidències Jordi Aliaga, Jorge Martínez Fernández i David Sánchez Benito han arbitrat el partit. No hi ha hagut eliminats. Abans de començar el partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'expresident del Barça Josep Mussons