Obituari

El Consell Comarcal mostra el seu condol per la mort de Joan Badia

Badia havia estat conseller comarcal de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal en l'anterior mandat

per Redacció, 17 d'abril de 2021 a les 19:37 |
Joan Badia, al centre, en un acte del Consell Comarcal | CCBages
El Consell Comarcal del Bages expressa el seu condol per la mort de l'exalcalde de Callús i exconseller comarcal Joan Badia aquest dissabte. Badia havia estat al capdavant de l'Ajuntament de Callús fins al març de 2020 i en l'anterior legislatura també havia estat conseller comarcal de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal. El Consell Comarcal del Bages lamenta la seva mort i trasllada el seu suport a la família d'una persona amb una gran trajectòria vinculada a la llengua, la cultura i la política al territori. 

Trajectòria àmplia


Professor, escriptor i polític va ser membre de Comissions Obreres i autor de la primera proposta de normalització lingüística per al sindicat. També va ser membre del sindicat USTEC.

Pel que fa la trajectòria com a docent, va ser professor de català de diferents instituts de la comarca i també va ser professor a l'Escola Universitària de Formació del Professorat d'EGB de la Universitat Autònoma de Barcelona (1975-79); a la Universitat Central de Catalunya, en els graus, màsters i postgraus de Gestió Educativa, de Logopèdia, d'Educació Infantil, de Diversitat Lingüística i d'Innovació Didàctica (1999-2015); i a la Universitat Oberta de Catalunya, en el postgrau de Gestió de la Diversitat Lingüística (2012-2015). En paral·lel va exercir càrrecs diversos al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Va ser coordinador del desenvolupament curricular de l'ESO en el Programa Experimental de la Reforma (1985-89) i cap del Servei de Planificació i Programació de Formació Permanent (1989-1990). També va ser subdirector general de Formació Permanent i Recursos Pedagògics (2004-2006) i director general d'Innovació (2006-2009). Així mateix, dins el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, va ser subdirector general de Planificació Acadèmica Universitària i de l'Espai Europeu d'Educació Superior (2009-2011).


En paral·lel, fou autor o col·laborador en la redacció de textos legislatius i curriculars de la reforma educativa (LOGSE) per a diversos nivells: ESO, batxillerat, persones adultes, etc. Va ser autor també o coautor de més de cent cinquanta llibres de text i de suport d'educació primària i secundària, de català per a adults i d'assaig.

En l'àmbit editorial, va fundar les editorials Jonc i Angle i va ser fundador i director editorial del Grup Hermes. I pel que fa a la cultura, va ser director de la revista Escola Catalana, autor d'articles divulgatius en nombroses revistes, primer subscriptor del diari Regió7, va presidir la delegació al Bages d'Òmnium Cultural i també va ser vocal de la junta general. 

 

Arxivat a:
Política, obituari, CCBages
Participació