Final abrupte del ple de Manresa davant una pregunta de Fem Manresa que l'alcalde no ha respost

Els anticapitalistes han preguntat sobre el dret a l'avortament a Althaia, i Marc Aloy ha afirmat que "jo responc allò que crec que he de respondre... i si vull, no responc"

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, durant el ple d'aquest dijous
L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, durant el ple d'aquest dijous | AjM
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:08h
El ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous ha tingut un final abrupte que encara ho ha estat més en la seva retransmissió digital. Un cop superades, de nou, les 5 hores de ple, a l'apartat final de precs i preguntes, l'alcalde Marc Aloy ha donat a entendre a la regidora de Fem Manresa, Gemma Boix, que ell respondria el que volgués o, fins i tot, no respondria si així ho creia necessari.

Literalment ha afirmat que "vosaltres podeu fer les preguntes que vulgueu i jo responc allò que crec que he de respondre". Davant la remor que ha aixecat aquesta frase, al cap de pocs segons l'alcalde encara ha sentenciat que "i si vull, no responc". Tot i que després ha aclarit que "no tinc cap obligació de respondre durant el ple d'avui", però l'espera s'ha fet llarga entre les dues afirmacions.

Tot plegat venia per una pregunta del grup municipal de Fem Manresa sobre el seguiment de les gestions perquè el patronat d'Althaia assumeixi el servei d'interrupció voluntària de l'embaràs, que hores d'ara només fa en casos indirectes.

La pregunta de Fem Manresa, però, estava mal formulada perquè al referir-se a la moció que el ple de desembre havia aprovat donava a entendre que s'instava Althaia a garantir aquest servei quan, en realitat, la moció instava el Servei Català de la Salut.

Així, l'alcalde, en comptes de respondre les preguntes sobre com anaven les gestions al Patronat d'Althaia i quan seria la propera reunió ha assegurat que els quatre punts de la moció original s'estaven treballant. A la repregunta de la regidora anticapitalista, que li ha reclamat que "no era això el què li havien preguntat", ha estat quan Aloy ha afirmat que ell respon "allò que crec que he de respondre... i, si vull, no responc".

L'episodi es pot veure en el vídeo del ple a partir de les 5 hores i 16 minuts.