El BAXI Manresa supera els problemes físics i el Casademont Saragossa (92-82)

Rafa Martínez ha sumat deu punts en la victòria del BAXI Manresa
Rafa Martínez ha sumat deu punts en la victòria del BAXI Manresa | J. Alberch
15 d'abril del 2021
Actualitzat el 16 d'abril a les 8:36h
Victòria d'un BAXI Manresa que no arribava a la cita davant el Casademont Saragossa en les millors condicions. Frankie Ferrari, Scott Eatherton, Seth Hinrichs, Makay Mason, Rafa Martínez, Yankuba Sima… Tots han estat a un bon nivell per doblegar un rival que no ha posat gens fàcil. I menció especial per a Juan Pablo Vaulet. L'argentí ha jugat tres dies després de trencar-se la mandíbula i només un de ser operat. L'aler lluïa una vistosa màscara creada especialment per a l'ocasió.

Pedro Martínez ha revolucionat el cinc inicial del BAXI Manresa i hi ha inclòs Dani Garcia, Rafa Martínez, Juan Pablo Vailet, Seth Hinrichs i Yankuba Sima. Sergio Hernández, tècnic visitant, ha escollit de partida Rodrigo San Miguel, Dylan Ennis, Robin Berzing, Elias Harris i Jacob Willey. Després d'un doble intercanvi entre Sima els bagencs han pres la iniciativa gràcies a un triple de Rafa Martínez. Vaulet no s'arrugava malgrat els seus problemes físics i també anotava servint-se dels seus inacabables braços (9-4, minut 4). Els visitants s'encomanaven al joc exterior per no desenganxar-se del partit. No només no s'han desenganxat sinó que han aconseguit capgirar el marcador aprofitant també que el BAXI Manresa no tenia idees en atac. Un parcial de 0-9 deixava els aragonesos amb avantatge al final del primer quart (15-21).

L'equip bagenc ha aprofitat el desencert visitant per igualar, primer, i comandar novament el partit, després. Makay Mason i Scott Eatherton s'han combinat per aconseguir un parcial d'11-0 per al BAXI Manresa. El Casademont Saragossa ha estat sis minuts en sumar els seus primers punts al segon quart (26-21, minut 16). Quan Mason ha marxat a la banqueta, dos catalans com Rafa Martínez i Yankuba Sima han agafat el relleu anotador. El de Santpedor ha tingut un dels dies més fluids de cara a cistella de tota la temporada mentre que el gironí ha aprofitat la seva envergadura per fer-se fort sota el cèrcol visitant. El conjunt dirigit per Pedro Martínez dominava al descans (36-30).

Dos jugadors que no havien sumat cap punt, Ferrari i Hinrichs, han anotat per fer una nova estirada al marcador. Un parcial de 6-0 posava el BAXI Manresa per primer cop amb més de deu punts al seu favor (42-30, minut 22). L'avantatge s'ha estabilitzat a l'entorn dels deu punts fins que una tècnica a la banqueta manresana i una personal de Vaulet quan els visitants ja havien anotat han reduït les distàncies (47-42, minut 26). Novament Hinrichs i Ferrari han assumit pes en atac. A cap dels dos els ha tremolat el pols. En poques jugades, els bagencs han passat de veure com el seu rival s'hi acostava a gaudir d'una nova màxima renda (62-48, minut 28). Però una poderosa esmaixada de Rasheed Sulaimon, una falta antiesportiva comesa per Mason, una nova cistella de Sulaimon i una contra culminada per Barreriro impedien que l'equip local trenqués el partit. Rafa Martínez s'ha mostrat segur des del tir lliure per trencar un parcial de 0-10 (64-58, minut 30).

Ferrari i Eatherton volien decidir a favor del seu equip. El partit estava ben encarat per als interessos manresans. Però no valia refiar-se. Els records d'Andorra i Obradoiro són encara massa recents i han semblat sobrevolar el Nou Congost quan Dani Garcia ha comès una personal antiesportiva. Pedro Martínez ha fet tornar a Ferrari i Eatherton a la pista. El pivot ha aparegut quan el seu equip més el necessitava aportant rebots i punts al moment més calent de la nit. Mason i Hinrichs, aquest darrer amb un valuós tap, també aportaven (80-72, minut 38). Ennis exercia de bastió de resistència dels aragonesos. Insuficient perquè la victòria s'escapés de Manresa tot i el coratge visitant fins al darrer alè. . Un cop de dius de Jou ha dictat la sentència definitiva. Les personals a la desesperada del conjunt foraster no han canviat el signe del partit,

Incidències Carlos Peruga, Raúl Zamorano i Jacobo Rial Barreiro han xiulat el partit. No hi ha hagut cap jugador eliminat. Abans de començar el partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'expresident de la Federació Catalana de Bàsquet Enric Piquet i l'exjugador del Bàsquet Manresa Miguel López Abril