Mor als 80 anys Artur Blaya, fundador de la pastisseria El Cigne de Manresa

El pastisser estava ingressat a l'àrea Covid de l'hospital Sant Joan de Déu on ha patit una afecció cardíaca

El pastisser manresà Artur Blaya vestit d'Armat
El pastisser manresà Artur Blaya vestit d'Armat | Sussi Garcia
Redacció
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:06h
El fundador de la pastisseria el Cigne de Manresa, Artur Blaya, ha mort aquest dijous als 80 anys. El pastisser estava ingressat a l'àrea Covid de l'hospital Sant Joan de Déu on ha patit una afecció cardíaca.

L'entusiasme i la passió per la feina ben feta són, en gran part, les responsables que han fet que, a dia d'avui, El Cigne acumuli tres generacions de mestres pastissers. L'aventura va començar l'any 1964, quan Artur Blaya i Maria Bach van obrir, al número 9 del carrer Urgell de Manresa, la primera pastisseria amb aquest nom, que avui en dia encara segueix dempeus, tot i que Blaya feia anys que era jubilat. Blaya també era membre dels Armats de Manresa.

El negoci va funcionar tan bé que anys després el van ampliar posant en marxa un altre local, ubicat al carrer Barcelona, número 2. Aleshores, a banda de Blaya i Blanch, a l'establiment hi treballaven, també, les seves filles (l'Eva i la Maria) i el marit d'aquesta darrera, Salvi Pérez, actualment responsable de l'obrador juntament amb el seu fill (i nét dels impulsors del negoci), David Pérez. L'any 2015, la família va decidir traslladar l'activitat de la botiga del carrer Barcelona en un local més gros, situat al número 10 del mateix vial. 

El funeral tindrà lloc dilluns, a les 11 del matí, a la basílica Santa Maria de la Seu.